ENSAR VAKFI KAYSERİ ŞUBESİ AFGANLI ÖĞRENCİLERİ MİSAFİR ETTİ

Ensar Vakfı Kayseri Şubesi tarafından Kayseri'de okuyan Afganistanlı öğrencilere yönelik bir program gerçekleştirildi. İdeal Restaurant'ta düzenlenen kahvaltılı programda Kayseri'deki çeşitli okullarda okuyan yaklaşık 100 Afganistanlı öğrenci bir araya geldi.

 

Toplantıya Ensar Vakfı Kayseri Şube Başkanı Ahmet Erkan'ın yanı sıra, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Ertürk, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Güven, Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. M. Şevki Aydın, Prof. Dr. Selahattin Polat, Ensar Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve Afganistanlı öğrenciler katıldı.

Kahvaltının ardından programın açılışı Afganistanlı hafız bir öğrencinin okuduğu Kur'an tilaveti ve yapılan dua ile başladı. Daha sonra Manisa'nın Soma'da ilçesinde hayatlarını kaybeden madenciler ve Afganistan'da meydana gelen toprak kaymasında hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu yapıldı. Bundan sonra, Afganistan ve Türkiye Milli Marşları hep birlikte seslendirildi.

Ardından açılış konuşmasını yapan Ensar Vakfı Kayseri Şube Başkanı Ahmet Erkan iki ülke arasında geçmişten gelen dostluğa değinerek, bu tür organizasyonlar ile iki ülke arasındaki dostluğun daha da pekişeceğine vurgu yaptı. Burada diplomalarını alıp ülkelerine döndükten sonra Afganistanlı öğrencilerin Türkiye devletinin gönüllü birer elçileri olacaklarına inandıklarına vurgu yaptı. Erkan konuşmasında, Afganistan'ın Kurtuluş Savaşı sırasında Türk milletine verdiği desteği hatırlatarak Türkiye'nin de her zaman Afganistan'ın yanında olmaya gayret ettiğini ve edeceğinin altını çizerek bu tür organizasyonları düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Programda daha sonra Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ramazan Ertürk konuştu. Ertürk konuşmasında İslam kardeşliğine vurgu yaparak öğrencilerin burada kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Program, Afganistanlı bir öğrencinin Manisa'nın Soma İlçesinde meydana gelen faciada hayatını kaybeden madenciler için yazdığı şiiri okuması ile devam etti. Daha sonra, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Selahattin Polat ve Prof. Dr. M. Şevki Aydın'da birer konuşma yaparak öğrencilerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirerek ülkelerine dönmelerinin önemine vurgu yaptılar. Programda son olarak da Afganlı öğrencilerin oluşturduğu koro çeşitli ilahileri seslendirdi.

 

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme