ENGELLİLERİN 'İNDİRİM' İSYANI

Otobüs firmaları 'Yüzde 30 indirimi' dikkate almıyor mu?

Kayseri'de yaşayan engelli bir vatandaş şehirlerarası yolcuklarda kendilerine tanınan indirimden faydalanamadığını hatta kendisiyle alay edildiğini iddia etti.


Özellikle durumu iyi olmayan ve otobüs seyahatlerini tercih eden vatandaşlar devletin kendilerine tanıdığı bazı yasal halkaları kullanamıyor. Birçok konuda yalnız bırakılan engelliler bu konuda da yetkililer tarafından yalnız bırakılarak, ikinci sınıf vatandaş durumuna itiliyor. Konu hakkında yeterli bilgi sahibi olmayan engelliler bu indirimden yararlanamıyor.



Yönetmelik ne diyor?
Kara yolları Taşıma Yönetmeliğinin 57. maddesinin 11. fıkrası gereği; yüzde 60 oranında özürlü olduğunu belgeleyen kişiler için bilet ücreti, geçerli ücret tarifesi üzerinden yüzde 30 indirimli düzenlenmektedir.



İsmini vermek istemeyen engelli bir vatandaş kendisinin bu haktan yararlanamadığını iddia ederek, 'Engellilere tanınan şehirlerarası kanuni indirim hakkından maalesef yararlanamıyoruz.



Talas'ta gittiğim Süha Turizm önce indirim yapmadı sonra da 'Her otobüste sadece iki kişiye indirim yapıyoruz' diyerek indirim talebimi reddettiler. Metro Turizm'de benimle alay ederek 'Engelli indirimi 80 TL üzerinden yapılıyor' diyerek onlarda indirim yapmadılar. Şirket yeklileri il görüşmek üzere aradığımızda farklı bölümlere aktararak sonra da 'Halkla ilişkiler biriminden yetkili kimse yok' diyerek azarladılar.' diye konuştu.
Kayseri Gündem
Yorumlar 1
Mete 08 Eylül 2017 08:48

Engelliye saygı yok malesef ülkemizde. İnsana değer yok oda ayrı bir mesele. Ben indirimde istemiyorum. O otobüsler iniş ve binişime uygun olsun yeterki parasını tam vermeye razıyım...

Bakmadan Geçme