En uzun elektrik kesintisi 12. Üs'de

Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi tarafından 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde elektrikleri kesilen 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na geçtiğimiz hafta 12 Ağustos Cuma günü yeniden enerji verilmeye başlandı. Gerçekleşen uygulama ile 27 gün süreyle 12. Üs, askeri birlikler içerisinde en uzun süre elektriği kesilen yer oldu.

 Valilikte oluşturulan kriz merkezinin verdiği karar doğrultusunda uçakların bir daha kalkışına mani olmak üzere birliğin elektriği tamamen, Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi (KCETAŞ) yönetim kurulu başkanı da olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tarafından kesilmişti.

Askeri uçaklar için kullanılan kuleye jeneratör ile elektrik verilirken, sivil bölümde ise herhangi bir kesintiye gidilmemişti.

Yaşanan sürecin ardından normal yaşamın devam etmeye başlamasıyla yaklaşık 1ay sonra Üs'se yeniden elektrik vermeye başlanıldı. Kritik süreçte 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nın ülke genelinde elektriği en uzun süreli kesilen askeri birlik olduğu öğrenildi.

Kayseri Gündem

 

Bakmadan Geçme