EMNİYETTEN EHLİYET AÇIKLAMASI

Son zamanlarda basın ve yayın organlarında sürücü kursunu başarı ile bitirip aldıkları sertifikaları 31.12.2014 tarihine kadar sürücü belgesi ile değiştirmeyen vatandaşlarımızın ellerinde bulunan sertifikalarının geçerliliğinin sona ereceği şeklindeki söylentilere Emniyetten açıklama geldi .

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

''Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği 29.05.2013 tarih ve 28661 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yönetmeliğin 45 inci maddesinde 'Kursu başarı ile bitiren kursiyerler almış oldukları sertifikalarını sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmek üzere en geç iki yıl içinde tescil kuruluşuna başvururlar. Süresi içinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erer.' hükmü yer almaktadır.

Geçmiş dönem sertifikalarının geçerlilik süresi başlıklı Geçici madde 2' de; Bu yönetmeliğin yayımı tarihinden önce düzenlenmiş olan sürücü sertifikaları yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıl içinde sürücü belgesine dönüştürülür, süresi içinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erer hükmü yer almaktadır.

Yukarıda yönetmelik hükümlerinde belirtildiği üzere 29/05/2013 tarihinden önce alınmış sürücü sertifikalarının 29/05/2015 tarihine kadar sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilebileceği, 29/05/2013 tarihinden sonra alınan sürücü sertifikalarının ise sertifika tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmesi gerektiğinden sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirilmeyen sertifikaların geçerliliği sona erecektir''

MESUT DAVARCI 

Yorumlar 1
ismail bozkır 22 Aralık 2014 20:39

Ehliyet sinavi aciklamasi

Bakmadan Geçme