Elektriğini kendi üreten pazaryeri

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gökkent pazar yerinde elektrik üreteceklerini belirterek, pazar yerinin çatı katına güneş enerjisi santralinin kurulduğunu söyledi.

Güneş santralinin toplam bin 97 panelden oluştuğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, güneş santralinden elde edilen enerjinin Kayseri Elektrik Şirketi'ne satıldığını ve gerekli protokollerin yapıldığını kaydetti.



Güneş enerji santralinin 3 yılda inşaat maliyetini karşılayacağını ifade eden Başkan Büyükkılıç, 'Melikgazi Belediyesi olarak Türkiye'nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş panelini Yıldırım Beyazıt Kapalı semt pazaryerinde hizmete açmıştık.


Keykubat'tan sonra şimdi de Gökkent Kapalı semt Pazaryeri ve Sosyal tesisleri binasının çatısında güneş panelleri ile elektrik enerjisi üreteceğiz. Çevreci bir belediye anlayışıyla yenilenebilir enerji konusunda hem destek vermek hem de örnek teşkil etmek için önemli bir yatırım oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi.
Kurum haberi

Yorumlar 1
y b 25 Ekim 2017 08:48

sayın menduh böyle bir marefetin varsa kendi elektirigini kendin üret kampanyası yap mahallelerde elektirigi sen dagıt elektirik fiyatları çok yüksek geliyor aylık yüzden aşagı gelmiyor elektirik su parası yine aynı oda yüzden aşagı gelmiyor ev kirası beşyüzden aşagı degil okul masrafı aylık ikiyüz elli mutfak masrafını hiç saymıyorum yol ücretini hiç saymıyorum gelde sen geçin bu askeri ücretle sayın menduh bu elektirik Allahın yaratmış oldugu suydan bile çok ücret alınıyor cenabı Allah yar ve yardımcımız olsun sayın başkan icraat yapın yiyip içip gezmeyin hayatı ve geçimi kolaylaştırın ben ailemi alıp yanıma bir parka çay içmeye ve bir piknik yaptırmaya bile götüremiyorum hayat çok pahalı sayın menduh başkan

Bakmadan Geçme