EĞİTİMCİLERDEN, SAĞLIKÇILARA DARP İDDİASI

Bir ilköğretim okulu öğretmenlerinin bir sağlık çalışanını darp ettiği iddia edildi. Sağlık Sen, olayı basın açıklaması ile kınadı.

Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu'nda rahatsızlanan öğrenciyi hastaneye götürmek isteyen 112 Acil Servis görevlilerinin öğretmenler tarafından darp edildiği ileri sürüldü. Sağlık Sen olayla ilgili okul önünde basın açıklaması yaparak olayı kınadı. İddialar üzerine açıklama yapan İl Milli eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise; 'Büyütülecek bir şey yok' dedi.

            İddiaya göre Kocasinan İlçesi'ndeki Refika Küçükçalık İlköğretim Okulu'nda 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki E.H'nin rahatsızlanması üzerine okul yöneticileri, 112 Acil Servis'ine ihbarda bulundu. Okula gelen sağlık ekibinden ambulans sürücüsü Cesur T. ile Acil Tıp Teknisyeni Halil E. rahatsızlanan kız öğrenciyi ambulansa götürürken, bazı okul öğretmenleri ile tartışmaya başladı. Sağlık görevlileri, okulda görevli öğretmen oldukları belirtilen kişilerin kendilerini yumrukladığını iddia ettiler. 112 Acil Servis görevlileri, okulda rahatsızlandığı belirtilen öğrenciyi Kayseri Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne götürdüler, ardından da polis merkezine giderek, kendilerini dövdüklerini iddia ettikleri öğretmenlerden şikayetçi oldular.

 

'Eğitimli kişilerde bunu yaparsa…'

Olaya tepkilerini okul önünde yaptıkları bir basın açıklaması ile dile getiren Sağlık Sen Kayseri Şubesi Başkanı Mahmut Faruk Doğan; 'Daha bu sabah saatlerinde Refika Küçükçalık ilköğretim Okulları'nda gelen acil çağrısına çok kısa süre içerisinde olay yerine gelip vakaya müdahaleye edilirken adları öğretmen olan bir kısım insanlar tarafından sağlık çalışanı arkadaşlar saldırıya uğramışlardır. Böyle bir eğitim kurumunda çocuklarımı emanet ettiğimiz kişiler tarafından şiddete uğraması biz sağlık çalışanlarını derinden üzmüştür. Bu nasıl eğitimciliktir? Bu nasıl zihniyettir? Şimdi siz değerli basım mensupları huzurunda soruyorum. Eğitimli kişilerde bunu yaparsa gerisini siz düşünün.' şeklinde konuştu.

            Doğan, tüm şiddet olaylarını kınadıklarını ve tür şiddet olaylarının son bulması için caydırıcı önlemlerin alınmasını istediklerini belirttiler.

'Bu son olsun'

                               

Kısa bir zaman önce Hacılar İlçesi'nde meydana gelen kazada sağlık çalışanlarından İbrahim Soytaş'ın hastaya müdahale etmek isterken araç çarpması sonucunda EÜTF yoğun bakımda yatmakta olduğunu da kaydeden Doğan; 'İlimizde ve Türkiye'de sağlık çalışanına yönelik şiddete dur diyoruz. Eğer sağlıkta sağlıklı hizmet almayı istiyorsanız sağlık çalışanlarına sahip çıkın. Bir kez daha geçmiş olsun derken her zaman tüm üyelerimizin ve sağlık çalışanlarımızın yanında olacağımızı bildiriyor, 'bu son olsun' diyoruz.

'Büyütülecek bir tarafı yok'

Sağlık görevlilerinin iddiaları üzerine konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, öğrencinin bir gün önce de rahatsızlandığını, rahatsızlığının bugün de tekrarladığını ve bunun üzerine okul yönetimi tarafından durumun 112 Acil Servisi'ne bildirildiğini söyledi. Okula gelen 112 Acil Servis görevlilerinin, öğrenciye davranışları üzerine bir bayan öğretmenin sağlık görevlilerini uyardığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, ''Sağlık görevlileri de bayan öğretmen arkadaşımıza hoş olmayan bir şekilde karşılık verince, diğer öğretmen arkadaşlar da sağlık görevlilerine daha nazik ve medeni davranmaları gerektiğini ifade etmişler. Sağlık görevlileri ise tartışmayı sürdürmüşler ve daha sonra da öğretmen arkadaşlardan şikayetçi olmuşlar'' ifadelerini kullandı.

Olayın büyütülecek ya da abartılacak bir tarafı bulunmadığını, öğretmenlerin iddia edildiği gibi sağlık görevlilerine hakarette bulunmadıklarını ve farklı bir şekilde davranmadıklarını belirten Yılmaz, eğitim ve sağlık hizmeti sunan kurumların, birlikte ve uyum içerisinde hizmet vermeleri gerektiğini vurguladı.

 

 

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Yorumlar 1
thelovequen 08 Ocak 2014 19:46

Boyle saglikcilar olmaz olsun.Saglikcilikla alakaniz bile yok.Adalet yerini bulsun

Bakmadan Geçme