Eğitim-sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal:

Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, 'İşleyiş açısından tamamen piyasa odaklı politikalar hayata geçirilmiştir' dedi.Kent meydanında basın açıklaması düzenleyen Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanlığı üyeleri, eğitim sistemi...

Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, 'İşleyiş açısından tamamen piyasa odaklı politikalar hayata geçirilmiştir' dedi.

Kent meydanında basın açıklaması düzenleyen Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanlığı üyeleri, eğitim sistemi hakkında konuştu. Grup adına bir konuşma yapan Eğitim-Sen Kayseri Şube Başkanı Sedat Ünsal, 'Türkiye'de son 11 yıl içerisinde genel olarak kamu hizmetlerinde özel olarak ise en geniş ve yaygın kamu hizmeti olan eğitim alanında hem içerik, hem de örgütsel işleyiş açıdan tamamen piyasa odaklı politikalar hayata geçirilmiştir. Bugüne kadar eğitim sisteminde eğitim biliminin en temel ilkelerini göz ardı ederek sayısız yasal değişiklik ve fiili uygulamaya imza atan AKP hükümeti, attığı her adımda yaşadığımız sorunların daha da ağırlaşmasına neden olmuştur' dedi.

Ünsal ayrıca, '17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasın da yıllardır kader ortaklığı yaptığı kesimlerle arası bozulan siyasi iktidar, ülkeyi hızla otoriterleştiren, yasama, yürütme ve yargıyı büyük ölçüde kendi iktidarının denetimine alan yasal düzenlemelerin ardından, eğitim sistemini de bütün yönleri ile kendi denetimi altına almak için harekete geçmiştir' ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme