Eğitim Bir-Sen Kayseri'de 10 bin üyeye koşuyor

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 18 bin 500 eğitim çalışanının bulunduğu Kayseri'de 8 bin fazla olan üye sayılarını on bin üyeye ulaştırmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

 Kayseri'de faaliyet gösteren sendikaların üye toplamının iki katı üye sayısına ulaştıklarını dile getiren Aydın Kalkan, 'Yaklaşık 11 yıldır Kayseri'de yetkili sendika olarak çalışıyoruz. Genel merkezimiz de 2011 yılında genel yetkili sendika oldu.  Üyelerimizin sendikal haklarının kazanımlarını ağustos ayında yapılan toplu sözleşmelerinde elde ettik. Bunlar arasında nöbet ücretleri, hafa sonu sınav görevlerinde ücret artışı, Cuma izinleri, 4C'li çalışan memurlara ek ödeme alınması, üniversiteli akademik personele geliştirme ödeneği alınması gibi kazanımları üyelerimiz adına elde ettik. Kamu çalışanlarının sendikamızı tercih etmesi için okullarda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sendika çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.

Hedef 10 bin üye

Kentteki kamu çalışanlarının yarısının Eğitim Bir-Sen'e üye olduğunu hatırlatan Kalkan, 'Sendika genel merkezimizin üye sayısındaki hedefi bir milyon üyedir. Sendikaların üye sayılarının açıklandığı Mayıs ayına kadar hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda Eğitim Bir-Sen olarak Kayseri'de 8 bin 453 üyemiz var. Bu sayıyı 10 bine tamamlamayı hedefliyoruz 'şeklinde konuştu.

Sendika olarak mazlumun yanındayız

Sendikal faaliyet olarak sadece ücret politikaları yapmadıklarını belirten Aydın Kalkan, 'Sendika olarak nerede bir mazlum var ise onun yanında olmayı görev biliyoruz. Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Gazze'de, Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyaları yaptık. Doğuda göçe zorlanan halka yardım için kampanya başlattık. Sendikamız içerisinde Anayasa Platformu oluşturuldu. Hedefimizde yeni anayasanın yazılması var. Devleti değil, milleti önceleyen yeni bir sivil Anayasanın yazılması için mücadelemize devam ediyoruz' açıklamasında bulundu.

Haber ve Fotoğraf: Ahmet Bolat

Yorumlar 1
türk askeri 13 Şubat 2016 23:48

hangi mazlumun yanındalar. eğitim sistemi bunların sayesinde çökmüştür. cibiliyetsiz atanan ve iş bilmeyenler yönetici oldu ve her şey ortadadır.... mazlum varsa onlarda sınavla gelip, hülleyle gidendir....

Bakmadan Geçme