Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi okul müdürleri ile istişare toplantısı düzenledi.

Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi Kocasinan, Talas, Hacılar ve İncesu ilçelerindeki üye okul müdürleri ile istişare toplantısı düzenledi.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 'Ülke genelinde 76. sıralarda olan ilimizin eğitim seviyesi üyelerimizin okul müdür ve müdür yardımcısı olmaya başlamaları ile hızla yükselmiştir. Hedefimiz ilk 3 sıraya çıkmaktır. Bunun için hep birlikte var gücümüzle çalışmaktayız. Özellikle yeni atanan müdürlerimizden ricamız okullarının mevcut durumlarını tespit etmeleri ve her yıl bu tespiti tekrarlayarak yaptıkları hizmetleri ortaya koymalarıdır' dedi.

Kalkan, 'Müdür atamaları konusunda hakkımızda çeşitli spekülasyonlar yapılmaktadır. Bu atamalar mevcut mevzuata göre daha önce puanlama ile şimdi ise ek 2 puanı ve mülakatla yapıldı. Kayseri'de ki üye sayımız diğer bütün sendikaların üye sayılarından daha fazladır. Ayrıca idarecilik konusunda kurslar açarak ve kaynak kitaplar bastırarak üyelerimize destek olduk. Bu sebeplerle okul müdürlerinin çoğunun bizim üyemiz olması normal bir durumdur. Bizim için eğitim-öğretim önemlidir. Kurumlar önemlidir. Kişiler daha sonra gelir. Şu anda müdür yardımcıları atamaları var. Her müdür çalışmak istediği yardımcısını kendisi seçerek ilçesine bildirecek, il milli eğitim müdürlüğünün inhası ve valilik makamının onayı ile atamalar gerçekleşecektir. Burada birilerinin himmetle idareci yapılmasının etik olmadığını düşünüyoruz. Buna il ve ilçe yöneticilerinin eşleri de dahildir. Biz iki dünyalı ve inançlı insanlarız. Allah korkusu ile yaşamaktayız. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizin dini vecibelerini yerine getirebilmeleri için gerekli kolaylığı sağlamamız gerekir. Merdiven altı yerine daha ferah ve temiz mescitler oluşturmamız gerekir. Ayrıca 'her sınıfın bir yetimi olsun' projenin desteklenmesi ve değerler eğitimi de önemli gündemlerimizdendir' ifadelerini kullandı.

Yetim projesi konusunda bir konuşma yapan Eğitim ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Rıza Bozdağ ise, 'Bildiğiniz gibi sendikamız, İHH, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının paydaş olduğu yetim projesi ortağıdır. Sendikamızın yetim projesi iki ayrı kolda çalışmaktadır. Birincisi İHH'nın önceden beri devam ettirdiği 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' kampanyasıdır. Bu kampanyada bizler İHH yetkilileri ile görüşüp onların okulları ziyaret etmelerini ve öğrencilere bu projeyi tanıtmalarını sağlıyoruz. Her ilçede ve her okulda bu projeyi takip edecek arkadaşlarımızın isimlerini İHH yetkililerine bildirdik. Onlar okula geliyor ve önce randevu alıyorlar. Okul yönetiminin uygun gördüğü bir tarihte tekrar okula gelerek slaytlar eşliğinde projeyi tanıtıyorlar. Her sınıftan sınıf temsilcisi belirleyip onlara kumbara veriyorlar ve bir ay sonra yine gelip kumbarayı teslim alıyorlar. Kumbaradaki paralar okuldaki görevlilerin nezaretinde açılıp sayılıyor ve toplanan para miktarına göre o okuldan bir, iki, üç ya da kaç tane çıkıyorsa o kadar yetim alınıyor. O yetimle alakalı bilgiler okula gönderiliyor ve yetim kardeş programı böyle devam ediyor. Okullar yaz tatilinde açık olmadığından dolayı yaz aylarına denk gelen miktarın karşılanabilmesi maksadıyla aylık olarak ihtiyaç duyulan 90 TL'den daha fazla miktar toplanmasına dikkat etmemiz gerekiyor. İkinci çalışmamız ise kendi üyelerimiz üzerinde gerçekleşiyor. Şube başkanımız Aydın Kalkan daha önce katıldığı bir televizyon programında '7500 üyesi olan Kayseri Eğitim-Bir-Sen'in en az 5000 yetim alacağı' sözünü verdi. Başkanımızı mahcup etmemek için her üyemizin en az bir yetim alması için hepinizden gayret bekliyoruz. Bir yetimin bir aylık ihtiyacı olan para 90 TL'dir. Yıllık olarak bu miktar bin 80 TL'ye tekabül etmektedir. İsteyenler bu miktarı bir veya birkaç seferde ödeyebiliyor. Bir yetim, bir yıllığına alınıyor. Gelecek sene devam etmek istiyorsanız yeniden müracaat etmeniz gerekiyor ya da ilk müracaatınızda devam edeceğinizi belirtiyorsunuz' dedi.

Bozdağ, 'İster internet aracılığı ile isterseniz kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Müracaatınızı İHH'nın resmi internet sitesindeki 'Yetim' bölümünden veya yetimkardes.org sitesinden yapabilirsiniz. Sendikamızdaki yetim sponsorluk formlarını doldurarak da yapabilirsiniz.

Bize Allah'ın emaneti olan yetimlerimize sahip çıkıp en az bir yetim alarak onları köprü altı çocukları tinerci, balici veya bonzai kullanıcısı olmaktan kurtarabilir ve insanlığa kazandırabilirsiniz. Desteklerinizden dolayı şimdiden hepinize çok teşekkür ederim' diye konuştu.

Toplantı, okul müdürlerinin görüş ve önerilerini sunmaları ile sona erdi.

Bakmadan Geçme