E-Devlet Kapısında Online Olarak SGK Hizmet Dökümü Alma İşlemleri Adım Adım

İster ssk ister Emekli Sandığı ya da Bağkur olsun hemen her çalışan için sigorta hizmet dökümü bilgileri oldukça önemlidir. Çünkü emeklilik zamanı geldiğinde bu döküme göre alacakları emeklilik maaşı ile geçimlerini sağlayacak birçok insan vardır.

Sigorta hizmet dökümü nasıl alınır?

İster ssk ister Emekli Sandığı ya da Bağkur olsun hemen her çalışan için sigorta hizmet dökümü bilgileri oldukça önemlidir. Çünkü emeklilik zamanı geldiğinde bu döküme göre alacakları emeklilik maaşı ile geçimlerini sağlayacak birçok insan vardır. Bu yüzden çalıştığınız zamanı, sigortanızın yatıp yatmadığını, prim borcunuzun olup olmadığını hizmet dökümü sorgulama işlemi yaparak sorgulatabilirsiniz.

Online döküm nasıl alınır?

·         Online hizmet dökümü almak için ilk önce e-devlet şifrenizin olması gerekir.

·         Şifreniz ile birlikte kimlik numaranız ile www.hizmetdokumu.com sitesinden giriş yaparak sisteme kimliğinizi onaylatmanız gerekir.

·         Onaylatma işlemi bittikten sonra karşınıza gelecek ekranda hangi sigorta birimine ait iseniz o bölümden sigorta hizmet dökümünüzü rahatlıkla alabilirsiniz.

Artık birçok insan sigorta kurumuna giderek zaman kaybetmek yerine akıllı telefonlar ve tabletler sayesinde online bağlantı kurarak tüm sigorta bilgilerine rahatlıkla erişebilmektedir. Çalışanlar için önemli olan emeklilik günü, prim borcu, ne zaman emekli olunacağı gibi bilgilere sahip olabilirsiniz. E-devlet şifresi sayesinde sistemden giriş yaparak tüm hizmet dökümünü alabilir ve bu hizmet dökümü sayesinde sigortalılığınızla ilgili bilgilere rahatlıkla ulaşma imkanına kavuşursunuz.

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme