DİNDAR KESİME YÖNELİK ALGI OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR

Diyanet-Sen Kayseri şubesi ve Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) ATV'de yayınlanan ''Kertenkele'' dizisine toplumdaki imam imajını zedelediği gerekçesi ile suç duyurusunda bulundu.

 

Dindar insanlara ve imamlara karşı hala olumsuz algı operasyonlarının devam ettiğini belirten Diyanet Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, ''Maalesef bu olumsuz durum son yıllarda biraz düzelme gösterse de zaman zaman format değiştirerek yine karşımıza çıkmaktadır. Bu dizi de, olumsuz algı operasyonlarının devam ettiğinin bir göstergesidir'' dedi.

SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Kaşıkçıoğlu, Senaryo gereği hırsız birçok mesleği rol icabı oynayabilecekken imamlığın seçilmesini de tesadüfi görmüyoruz diyerek, '' Dizide asıl cami cemaatinin bilgisiz, saf hayatın gerçeklerinden habersiz insanlar olarak gösterilmeye çalışıldığı aşikrdır. Fakat Camiye sürekli giden cemaat gerçek İmamla rol İcabı imamlık yapmaya çalışan bir sahtekrı, hiçbir dini bilgisi olmayan bir hırsızı anında fark edebilecek donanıma sahiptir. Yıllarca Yeşilçam dizileri ile verilmeye çalışılan imamlar ve dindar insanlar ile ilgili olumsuz İmaj, maalesef bu defa boyut değiştirerek mesleğin basitliği ve cemaatin bilgisizliği üzerinden verilmeye çalışılmıştır'' şeklinde konuştu.

SAĞDUYUYA DAVET

Televizyon yapımcılarını daha sağduyulu olmaya davet eden Kaşıkçıoğlu, '' Özellikle büyük bir kısmı Müslüman olan ülkemizde dini değerlerimizi dindar halkımızı rencide edici bu tür yapımlar konusunda dikkatli ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Bu gün burada Diyanet-Sen Kayseri şubesi ve Kayseri İmam-Hatip mezunları derneği ile birlikte Kertenkele dizisi, yöneticisi ve ATV kanalı hakkında suç duyurusunda bulanacağız'' ifadelerinde bulundu.

''KOMİKLİK YAPILARAK DİN ADAMLARI AŞAĞILANMAKTADIR''

Dünyada, Avrupa filmleri ve Hollywood filmleri de dhil olmak üzere hiçbir filmde Hristiyan ya da Yahudi din adamları ile dalga geçilip, dini değerlerin aşağılanmadığına dikkat çeken, KİMDER Başkanı Avukat Seyit Halil Yüzgeç, ''Bizim tarihimizde onlarca kahramanlık hikyesi bulunmasına rağmen muhteşem çağlar rezalet abidesi gibi anlatılmaktadır. Türkiye'de yapılan film ve dizilerde namaz ibadeti, imamlar ve imamlık mesleği gibi dünyanın en güzel ibadeti ve dünyanın en yüce mesleklerinden birisi ile açıkça dalga geçilebilmekte, komiklik yapılarak din adamları aşağılanmaktadır'' dedi.

''ONURU VE ŞEREFLİ BİR MÜCADELEDİR''

Diziler yoluyla gençliğin ve ailenin yok edilmesinin önüne geçilecek adımlar atılmasını beklediklerini ifade eden Yüzgeç, ''Belirtmek isterim ki, biz bu aşağılamaya, halkın dini ve milli değerlerini yok etmeye dönük çabalara asla boyun eğmeyeceğiz ve göz yummayacağız. 2023 Türkiye'sinin ve 2071 gençliğinin film ve diziler yoluyla içinin boşaltılmasına, milli ve manevi değerlerden uzaklaştırılmasına göz yummamız beklenemez. Bahsettiğimiz mücadele sadece bir dizinin çekilmesine, dönük olarak anlaşılmamalıdır. Bu mücadele Türk gencinin ailesinin kurtarılmasına dönük olarak yapılan bir mücadeledir. Onuru ve şerefli bir mücadeledir. Aynı zamanda büyük bir mücadeledir. Bu uğurda tüm halkımızı ve kardeşlerimizi de uyanık olmaya, bu mücadelede bize destek vermeye çağırıyorum'' diye konuştu.

HABER/FOTOĞRAF: MESUT DAVARCI 

Bakmadan Geçme