DEVLET EL KOYDU

Yazıklar Olsun başlığıyla gazetemizde dün yayınlanan, şehit ve gazi çocuklarına özel okullarda yasalara rağmen yeterli sayıda ücretsiz okuma imknı verilmediğini belgeleriyle ortaya koyan haberimiz kamuoyunda infial yarattı. Haber üzerine Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

VALİ GÜNAYDIN GÖREVLENDİRDİ
Kayseri Valisi Şehmus Günaydın haberle ilgili araştırma yapılması ve sonucuna göre de gerekli adımların atılması konusunda Vali Yardımcısı Mustafa Çek'i görevlendirdi. Şehit ve gazi çocuklarına gerekli sayıda okullarında ücretsiz okutmak üzere yer vermeyen okulların araştırılması ve yasalar çerçevesinde gerekenin yapılması yönünde düğmeye basıldı.

ONLAR BİZE EMANET
Vali Yardımcısı Mustafa Çek hiçbir özel okulun herhangi bir veliyi aşağılamaya ve hakaret etmeye hakkı olamayacağına dikkat çekerek, 'Kaldı ki, hepimizin en hassas olduğu şehit ve gazilerimizin çocuklarına ve ailesine bunun yapılmasını asla hoş karşılamaz ve izin vermeyiz, bu manada tüm okullar takibimizdedir' dedi.

ARTIK BİRAZ DAHA İYİ
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan da şehit ve gazi çocuklarının eğitimi konusunda, geçmiş yıllara göre daha iyi konumda olduklarını ve kendilerine gösterilen hassasiyetin her geçen gün daha da arttığını söyledi. Başkan Üçkan, haberle birlikte ilgili kesimlerin daha da duyarlı hale gelmesine sevindiklerini de söyledi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BİLMİYOR
Dünkü haberimizde Kayseri'deki bir özel okulda şehit ve gazi çocuğunun bir özel okuldan kovulduğunu yazmıştık. Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci özel kalem personeli vasıtasıyla bu konu hakkında gereğini yapmak üzere gazetemizi aratarak okul hakkında bilgi almak istedi. Ancak, bu okula 4 ay önce bizatihi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekli ceza verilmişti. Bunu bile zahmet edip araştırmaksızın sanki konuyla ilgileniyormuş gibi gazetemizi aratan Müdür Celalettin Ekinci'nin özellikle şehit ve gazi çocuklarıyla ilgili bir konuda bu derece bilgisiz olması şaşkınlık yarattı.


Yorumlar 1
mehmet 11 Aralık 2018 10:39

yıllarca yeterli kontenjanımız yok diyip yarı burslu okuttular

Bakmadan Geçme