Deprem Bilimci Naci Görür, şehir yanlış yere kurulmuş diyerek Kayserilileri korkuttu

Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kayseri'nin televizyon kanalına konuştu. Naci Görür Kayseri'nin kurulduğu zemin ve Kayseri'den geçen fay hatlarıyla ilgili çok kritik açıklamalarda bulundu.

Deprem Bilimci Naci Görür "O şehirde bir depremde sıvılaşma da olur, deprem şiddeti en yüksek seviyede hissedilir" dedi ve ekledi: "O şehir en şiddetli depremi yaşar"

Görür'ün anlattığına göre bir deprem olması durumunda Kayseri en şiddetlisini yaşayacak.

Birilerinin "Kayseri'de deprem olmaz diye bağırması onun yeterince jeolojiyi bilmediğinin kanıtıdır" diyen Görür, Kayseri'nin olabilecek en kötü yere kulduğunu ifade etti.
Görür yaptığı açıklamada "Kayseri bir fayın üzerinde oturuyor Kayseri yanlış yere kurulmuş. Erciyes Dağı'nın nedeni fay. Fayın üzerinde oturuyorsun bir de birkaç tane faylar var, Erciyes havzasını çeviren. Tamamen tektoniğe bağlı gelişmiş bir ova alanı var, akarsuyun geçtiği alüvyonlarla yüklü alan." diyerek Kayserilileri korkuttu.

Haber Merkezi
Yorumlar 1
Bekir Tekin 10 Ağustos 2024 06:16

Biz yıllardır diyoruz kimse anlamıyor. Zümrüt Mahallesi Sahabiye, 1.organize sanayinin zeminleri sıvılasmaya musait yerler. Yapılar istedigi kadar yeni olsun ilk depremde o binalar ya yıkılacak yada devrilecek. Hataydaki rönesan rezidans gibi mezar yapıya dönecekler.

Bakmadan Geçme