Deik'e İş Kadını Gücü

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'in 35 kişilik yeni yönetiminde iş dünyasına başarıları ile damga vuran 6 iş kadını da yer alıyor. Önceki döneme göre sayıları önemli oranda artan iş kadınları arasında en genç üye olan Berna...

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)'in 35 kişilik yeni yönetiminde iş dünyasına başarıları ile damga vuran 6 iş kadını da yer alıyor. Önceki döneme göre sayıları önemli oranda artan iş kadınları arasında en genç üye olan Berna İlter kısa sürede 60'a yakın ülkeye ihracat yapma başarısı ile tanınıyor.

Özel sektörün dış ticaret, uluslararası yatırım, hizmetler, müteahhitlik, lojistik başta olmak üzere tüm dış ekonomik ilişkilerini yürütmek ve iş dünyasının ihracatı artırma ve iş geliştirme çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulan DEİK'in yeni yönetim kurulu, Türk ekonomisine yön veren iş çevrelerinin temsilcilerinden oluşuyor.

Türkiye'nin yabancı ülkeler veya uluslararası topluluklarla olan ekonomik, ticari, sınai ve mali ilişkilerini izleyecek, bu tür ilişkilerin kurulmasına ve geliştirilmesine yardımcı olacak; dış ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, karşılaşılacak sorun ve engellerin çözümü için ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve öneriler sunacak; Türkiye'nin ihracatının artırılmasına, üretim ve ihracata dönük uluslararası yatırımların özendirilmesine yönelik çalışmalar yapacak DEİK'in gündemdeki yönetim kurulunda yer alan iş kadınları da alanlarındaki başarıları ile dikkati çekiyor.

DEİK'te yer alan iş kadınları arasında Anadolu'dan yer alan ve en genç kadın üye ünvanına sahip Berna İlter, sanayi ve ihracatta yaklaşık 10 yıl gibi kısa sürede aldığı başarılarla dikkati çekiyor. Genç yaşında sıfırdan başladığı iş dünyasında bugün 5 kıtada 60'a yakın ülkeye ihracat yapma başarısı gösteren, son olarak Türkiye'nin ihracat yapamadığı iki ülkeden biri olan Mikronezya'ya yatak satma başarısı gösteren Berna İlter, yönetim kurulunda kadın üye sayısının artmasının özellikle Anadolu'da girişimci olmak isteyen kadınları teşvik edeceğini kaydetti.

Yeni yönetim kurulunda Berna İlter'in yanı sıra Ebru Özdemir, Güler Sabancı, İdil Yiğitbaş, Pınar Eczacıbaşı, Zeynep Bodur Okyay kadın üye olarak yer alırken, Abdülkadir Konukoğlu, Abdullah Tivnikli, Ahmet Çalık, Ahmet Kocabıyık, Ahmet Nazif Zorlu, Ali Kibar, Ali Koç, Başaran Ulusoy, Çetin Nuhoğlu, Ender Yorgancılar, Ferit Şahenk, Fuat Tosyalı, Haluk Dinçer, İbrahim Burkay, İbrahim Çağlar, Latif Aral Aliş, Lucien Arkas, Rifat Hisarcıklıoğlu, Mahsum Altunkaya, Mehmet Büyükekşi, Mithat Yenigün, Murat Ülker, Nail Olpak, Ömer Cihat Vardan, Remzi Gür, Rona Yırcalı, Tuncay Özilhan, Vahap Küçük DEİK'in yeni yönetimini oluşturuyor.

Bakmadan Geçme