Darbeyi önleyen kahramanın adı Kayseri'de yaşatılacak

Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediyesi tarafından darbe girişiminin engellenmesi dolayısıyla 'şükür kurbanı' kesim programına katılarak, Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken darbe girişimi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsb. Kd. Başçavuş Ömer Halisdemir'in adının Kayseri'de bir okulda yaşatılacağını açıkladı.

 Vali Kamçı, Karpuzatan bölgesindeki bir kombinada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da hainlerin, vatan düşmanlarının planlarının ayaklarına dolaştığını belirtti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gayretleriyle, hükümetin dirayetli duruşuyla bu belanın Türkiye'nin üzerinden atıldığını ifade eden Vali Kamçı, 'Kayseri, olayın vuku bulduğu andan itibaren tek yumruk oldu, tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütleri tek yumruk oldular, bu anlamda Kayseri'ye ne kadar teşekkür etsek azdır. Kayseri'de hiç kimsenin burnu kanamadan bu süreci atlatmayı başardık, basınımızın, vatandaşlarımızın gayretleriyle'  dedi.


Vali Kamçı, demokrasi şehitlerini de hiçbir zaman unutmayacaklarına dikkati çekerek, 'Bu olayda en büyük etkiyi yapan, Özel Kuvvetler Komutanlığında 'Sizi teslim almaya geldim' diyeni öldüren Ömer astsubayımızı (Halisdemir) biz de Kayseri'de yaşatmaya çalışacağız. Bir okulumuza onun ismini vereceğiz. Çünkü o dünya var oldukça yeryüzünde anılacak ve 15 Temmuz'un simgelerinden biri olacaktır' ifadelerini kullandı.

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme