Çıtır Kurabiye Tarifi

Merhaba değerli okurlarımız;

Bugün yine yeni bir tarifimizle sizlerleyiz. Harika bir lezzet hem az malzemeli, hem de çok lezzetli misafirlerinize gönül rahatlığı ile ikram edebileceğiniz enfes bir tat şimdiden kolay gelsin.

Malzemeler:

250 gram kadayıf

2 adet metro

1 çay bardağı süt reçeli

İç Dolgusu İçin:

Yarım çay bardağı süt reçeli

1 su bardağı Hindistan cevizi

Süt reçeli İçin:

2 su bardağı süt

Yarım su bardağı şeker

Yarım çay kaşığı karbonat

Yapılışı:

Süt reçelimiz için sütümüzü ve şekerimizi ocağımıza alıp kaynayana kadar ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine karbonatımızı ilave edip karıştırıyoruz kabarma olacaktır fakat sürekli karıştırılırsa köpürme ve kabarmalar azalıyor. Kısık ateşte sık sık karıştırarak rengi koyulaşana kadar pişiriyoruz. Sık sık karıştırıyoruz ki dibi tutmasın. Ilıması için kenara alıyoruz. Pastamıza başlamadan önce kadayıflarımızı buzluğa donması için koyuyoruz, kadayıflarımızı buzluktan çıkarıp poşetin üzerine bastırarak kolayca kırılmasını sağlıyoruz. Not; Bunu yapma sebebimiz elimizle veya makasla kadayıflarımızı kesmek zorunda kalmayalım kolaylık olsun.

Süt reçelimiz ve Hindistan cevizlerimizi karıştırıp küçük toplar yapıyoruz. Kadayıfımızın içerisine koymak için önceden hazırlıyoruz. Hindistan cevizi veya süt reçelinin ölçülerinde oynama yapabilirsiniz. Benim kullandığım Hindistan cevizleri iri taneli olduğu için süt reçelini çok çekmedi. Kadayıflarımızı teflon tavada kısık ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz. Bir tabağa alıyoruz. Metrolarımızı teflon tavaya alıp kısık ateşte erimelerini bekliyoruz üzerine süt reçelimizden döküp 2 dk pişiriyoruz ocaktan alıp kavurduğumuz kadayıflarımızı ekliyoruz. Küçük fincanlarımızdan birisinin içerisine tatlımız kolay çıksın diye buzdolabı poşeti koyuyoruz. İçerisine kadayıfımızdan küçük bir parça alıp elimizle bastırıyoruz ortasını çukur yapıyoruz ve top yaptığımız Hindistan cevizini koyup biraz daha kadayıfla kapatıp düzeltiyoruz. Poşetimizden yardım alıp fincanımızın içerisinden çıkarıp ters çeviriyoruz. Bu ölçülerle 8 adet pasta çıktı. Üzerini isteğimize göre süsleyip servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.
Hazırlayan: Selda Avcı

Bakmadan Geçme