Çiçek yürekli adam

Seyyid Burhaneddin Türbesi çevre ve bahçe düzenlemesi sorumlusu Celal Çavuş kendi çabasıyla türbenin nizamiyesini çiçek bahçesine çevirdi. Çavuş, Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı çiçek tohumlarını terlik, ayakkabı, çizme ve plastik borular içine ekerek türbe girişine renk kattı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde 36 yıldır bahçıvan olarak çalışan 66 yaşındaki Celal Çavuş, 16 yıldır görev yaptığı Seyyid Burhaneddin Türbesi nizamiye girişini çiçek bahçesine çevirdi. Kendi çabalarıyla belediyeden aldığı çiçek tohumlarını değişik konseptte yetiştirmeye çalışan Çavuş; çocuk ayakkabısı, terlik, çizme, saksı, plastik boru ve torba saksılara çiçek ekerek nizamiye girişine astı.
Türbeyi ziyaret edenlerin beğenisini toplayan uygulama Çavuş'un çalıştığı kurum tarafından da destek görüyor. Çiçekleri türbenin görünümüne güzel bir görünüm katmak için yetiştirdiğini belirten Celal Çavuş,' Seyyid Burhaneddin Türbesi insanımız için oldukça kutsal bir yer olarak kabul ediliyor. Manevi olarak türbenin bakımlı ve göze hoş gelen bir yer olması gerektiğini düşündüm. Amirlerimiz de türbenin temizliği ve çevre bakımı konusunda hassas davranıyorlar. Elimizden geldiği kadar türbe ve çevresinin düzenlemesi ve temizliğine önem veriyoruz. Normal çalışmalarımız dışında türbe nizamiye girişinin de güzel bir görünüm kazanması için elime geçen çiçek tohumlarını saksılara ekerek buralara yerleştirdim. O an elimde saksı ve benzeri ekecek bir şey bulamadığımda çiçek tohumlarını atık malzemelere ekmeye başladım. Elime geçen terlik, ayakkabı, çizme gibi malzemelere ektim. Görüntü güzel olmaya ve beğeni görmeye başlayınca, kendi bütçemden pazardan aldığım terlik ve ayakkabıların içine de çiçek ekmeye başladım. Bu durum türbeyi ziyaret edenler tarafından memnuniyetle karşılandı. Hatta bu çiçekleri satın almak isteyenler oldu. Ancak buradaki çiçeklerin hiçbir satılık değildir. Sadece Seyyid Burhaneddin Türbesi için yapıyoruz' dedi.
Haber ve Foto: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme