CHP'ye saldıran 'Değerli Vatandaş'

CHP Genel Merkezi önünde ateş açılması ile ilgili kamera kayıtlarını inceleyen polis, saldırıyı düzenleyen şahsın Hacı Ali Hamurcu olduğunu belirledi. Taner Yıldız, saldırının Kılıçdaroğlu'nun 'değerli bir vatandaş' şeklinde hitap ettiği şahıs tarafından yapılmasının son derece manidar olduğunu söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve o dönemin Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye yönelik iddialarla ilgili kitabın yazarı Hacı Ali Hamurcu, yıllar sonra itiraflarda bulunarak, bu suçlamaları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla yaptığını ileri sürmüştü. Hamurcu, Kılıçdaroğlu'nun bu iş için söz verdiği parayı da ödemediğini de iddia etmişti.

'Bumerang, Kılıçdaroğlu'nu vurdu'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Merkezi'ni kurşunlayan kişinin Hacı Ali Hamurcu olduğunun ortaya çıkmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 'Kılıçdaroğlu, bumerangın kendisini vurmasıyla karşı karşıya. Bu kumpasçı anlayış, Atatürk'ün partisini kurşunlatmaya kadar işi götürdü' dedi.
Özhaseki, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2011 bütçe görüşmelerinde elinde kırmızı dosya ile asrın büyük yolsuzluk dosyası diyerek aylarca hatta yıllarca gündemi meşgul etmişti' diyerek olayın içyüzünü şu şekilde anlattı:


'2005 yılında hinterland yasası diye anılan yasa ile Gesi Belediyesi'ndeki işçi arkadaş bize geçmişti. Çalıştığı günler içinde ihbar alınca savcılığa suç duyurusunda bulunarak bu genci ihbar etmiştik. Yapılan yargılamalar sonrasında içeride yatıyordu. 2010 yılında birileri gelerek onu etkiledi ve İstanbul'dan götürdüler. O zaman Türkiye gündemine taşındı, 2011 yılında Kemal Bey elindeki dosya ile iddialı bir şekilde namuslu bir vatandaş ihbarda bulunuyor diyerek açıklama yapmıştı. Güya Kayseri yolsuzluklar şehri, herkes bu yolsuzlukların içerisindeydi. Sonra verdikleri dilekçeler ile bu sayı 50'ye çıkmıştı. Gelişen günlerde bir yıl kadar Kemal bey yaptığı basın toplantılarında, gittiği mitinglerde defalarca bu iddiaları tekrarladı. 9 katlı binayı niye verdiler ruhsatını, avukatın parasını niye ödediler diyerek Kayseri'yi yolsuzluklar şehri diye sunmaya çalıştı. Kul hakkı yiyorlar, günah değil mi diyerek açıklama yapmıştı. Uğur Dündar'ın programında 9 katlı bina Allah'tan korkmuyor musunuz diye suçlamalara devam etti.'

Taner Yıldız'dan imalı gönderme

Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız ise, saldırının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Değerli bir vatandaş' şeklinde hitap ettiği şahıs tarafından yapılmasının son derece manidar olduğunu söyleyerek, 'Bir kez daha CHP Genel Merkezi'ne yapılan bu silahlı saldırıyı bütün milletvekili arkadaşlarım, bütün AK Parti İl Teşkilatı adına kınamak isterim. Geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha yinelemek isterim. Böyle bir şeyin tasvip edilmesi hangi gerekçe ile olursa olsun mümkün değildir. Bunu bir kez daha kınadığımızı belirtiyorum. Burada enteresan bir şey var Hacı Ali Hamurcu ile alakalı. Sayın Kılıçdaroğlu 'Değerli bir vatandaş' diye nitelendirmişti. Bunun aslını açıkçası bizde öğrenmek isteriz. CHP'nin milletvekilleri ile beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenleyerek o anki Büyükşehir Belediye Başkanımız aleyhindeki yapılan bu çalışmaların şuanda hangi boyuta geldiğini de açıkçası bütün yalnızca siyaset hayatı değil Türkiye bunu öğrenmek isteyecektir. Kendisinin iddiaları var. O iddiaları bir kenara bırakalım ama tırnak içerisinde değerli bir vatandaş tarafından böyle bir saldırının düzenlenmiş olması son derece manidardır. Ama ne olursa olsun, hangi partiye olursa olsun şiddet emaresinin bu tarzda gösterilmiş olmasını hiçbir şekilde tasvip etmeyiz. Ama bu meselenin de aslını öğrendiğimizde herhalde farklı sıkıntılar ortaya çıkacaktır CHP ile ilgili. Bunu da merak ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Hamurcu'nun psikolojisi bozuk
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan da Hacı Ali Hamurcu'nun psikolojisinin bozuk olduğunu, memleket yöneticilerinin çok daha akıllı olması gerektiğini vurguladı.
CHP'nin kumpas kuracak, birilerini yalanla dolanla harcayacak, bir parti olmadığını söyleyen Ayan, 'Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye'mizin çok ciddi bir kurumudur. Kumpas kuracak, birilerini yalanla, dolanla harcayacak, birilerini teşvik edip ona gayri yasal yolları gösterecek bir parti değildir. Ne genel merkezimiz ne genel başkanımız ne de yerel anlamda biz yöneticiler bunu asla yapmayız. İnsan onuru bizim için çok önemlidir. Bu olayı doğru bulmuyor ve kınıyorum. Bu tür olayları hiçbir siyasi partinin siyasi malzeme yapmaması gerektiğine inanıyorum. Seçimlere beş gün kala tüm adayların bu tür olaylara dikkatle yaklaşması, hassasiyetle yaklaşması seçimlere gidecek olan siyasi partilerimizin ve adaylarımızın sıkıntı çekeceği en azından fiziki saldırıya uğrayacağı, kurşunlanacağı, vurulup, dövülüp, sövüleceği bir ortama izin vermemek, buna müsaade etmemek gerektiğine inanıyorum. Hepimiz bu ülkenin siyasi partileriyiz. Hedefimiz Türkiye Cumhuriyetini daha iyi yerlere götürmek ama aramızda hedefi Türkiye Cumhuriyetini kötü yerlere götürmek olup da sapmış ve sapkınlar da içimizde olacaktır. Bu konuda herkesin dikkatli olmasını diliyorum. Seçimlere beş gün kala huzurla, kavgasız, gürültüsüz 1 Kasım seçimlerinin hayırlısıyla inşallah ülkemizde yararlı olacak bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum' dedi.
Konu ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin açıklamalarına da cevap veren Ayan, 'Tabi Mehmet Bey'i anlayabiliyorum. Ancak bu tür gayri ahlaki, saldırgan kimselere milletvekillerimizin, kamu görevi yapmış arkadaşlarımızın prim vermemesi gerekir. Bu tür uygulamalarda, tavırlarda, davranışlarda bulunan her kim olursa olsun, hangi partili olursa olsun kınanmalı ve ayıplanmalıdır. Gereken de bu memleketi yönetenler tarafından yapılmalıdır' şekline konuştu.

Bakmadan Geçme