CHP'den Doğan Ekici'ye tepki

CHP Hacılar İlçe Başkanı Derviş Kilci yaptığı yazılı açıklamada, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çankaya Belediyesinin düzenlediği Toplu İş Sözleşmesi töreninde yaptığı açıklamalara karşı Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici'nin şahsi sosyal medya hesabından Partimiz ve Genel Başkanımıza sarf ettiği çirkin söylemlerinden dolayı şahsı kınadığımızı bildiririz' dedi.

Açıklamasında 'Cami 'yi ahır yaptılar, Kur'an-ı Kerim i yasaklattılar, Ezanı susturdular diyenlere şunu sormak isterim; Şayet bu karalamanız doğru ise (ki şahsen katılmıyorum)neden hala Kur'an okuyabiliyorsunuz?' sorusunu yönelten Kilci, 'Neden hala 1400 yıldan bu yana susmayan Ezanı pis siyasetinize alet ediyorsunuz? Diyanet işleri Başkanlığını kim kurdu? 8 bin cilt Kur'an-ı Kerim'i bastırıp bedava dağıttıran kim? Kayseri eski terminalindeki Terminal Camini AKP belediyesi yıkmadı mı? 1142 parseli FETÖ ye peşkeş çekenler kim? Hacılar ilçemizde bu yapıya arsa veveya ihale verilmiş midir? Seçimlerde Umre ve TOKİ sözü verenler kim? Hacılar belediyesine ait arsadan gençlik merkezi olarak inşa edilen yerin işletmesi kime ait? Hacılar'da 1 Emniyet Müdürü, 1 Kaymakam ve Belediye personeli Kültür Müdürü tutuklanırken Hacılar Belediyesinin başkanı ve çalışanları hakkında FETÖ soruşturması yapıldı mı ya da kendiniz böyle bir çalışma başlattınız mı?' ifadelerini kullandı.
Kilci açıklamalarına şöyle devam etti, 'Sonuç olarak Cumhuriyet rejiminin getirdiği avantajlarla iktidar olanların o makamların ağırlığını ve sorumluluğunun farkında olmalarını tavsiye ederiz. Bu neden le Sayın Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici'yi aynaya bakmaya, asli görevlerini yerine getirmeye, insanları ırkçı, mezhepçi düşüncelerle ayırmadan bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımızı bir görmesini ve son olarak ta artık Allah ile aldatmaktan vazgeçilmesini tavsiye ediyoruz.'
Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme