CHP'li Yiğit'ten skandal sözler

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, skandal sözlerle bölücülüğe soyundu. Aslen Kayserili olan İzmir Milletvekili Yiğit, hükümetin Avrupa Birliği'ne yönelik yapılan açıklamalarının yanlış olduğunu savundu. Kendilerinin Avrupalı olmaya çalıştıklarını söyleyen Yiğit, İzmir'in gerekirse Türkiye'den ayrılacağını iddia etti.

Kayseri'de CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purcu, Denizli Milletvekili Melike Basmacı ve Kayseri Milletvekili Çetin Arık ile parti il binası önünde partililere seslenen Yiğit, aslen Kayserili olduğunu belirterek, uzun bir aradan sonra hemşehrileriyle buluştuğunu kaydetti. Konuşmasında hükümetin Avrupa Birliği ile ilgili politikalarını eleştiren Yiğit, skandal sözlere imza atarak bölücülük propagandası yaptı. Yiğit'in sözleri şöyle: 'Cumhurbaşkanı, Başbakan kafa tutuyor, Dışişleri kafa tutuyor. 'Avrupa Birliği'ni istemiyoruz' diyorlar. 57 yıl bu kapıda bekledik. AB'ye girmek için kanun değişiklikleri yaptık yüzlerce. Biz Avrupalı olmaya hazırız. Hele İzmirliler bu işe çok hazırlar. Orası demokrasiye açılan, Avrupa'ya açılan bir kapı gibidir. Biz bazen diyoruz ki 'Gerekirse de İzmir ayrılsın' yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı. Biz Avrupalı olmaya çalışıyoruz. Türkiye'de yaşayan demokrat, aydın, çağdaş insanlar Avrupalı olmaya hazır'' ifadelerini kullandı.

KABUL EDİLEMEZ
Yiğit'in sözlerine AK Parti sert tepki gösterdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 'Karış karış zorluk, yokluk içinde kazanılan vatanımız bir bütündür. Tarih bilinci ve milli duygulardan yoksun olduğuna ihtimal vermek istemediğimiz Sayın CHP'li vekilin bu talihsiz açıklamasından geri dönmesini bekliyoruz' dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya ise Türkiye'nin düşmanlarının ve bölücü odakların değirmenine su taşıyan bu açıklamanın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kaynak: Yeni Şafak

Bakmadan Geçme