CHP ve SP'den yardım istiyorlar

Kayseri'de FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen devlet memurları çareyi muhalefet partilerinde aramaya devam ediyor. Kayseri'de ihraç edilen 1361 memurdan 1220 kişisi CHP'ye yazılı dilekçe ile, 60 kişi de Saadet Partisi'ne sözlü müracaatta bulunarak mağdur olduklarını iddia ettiler. CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, FETÖ'yü desteklemediklerini, gerçek mağdurları korumaya çalıştıklarını söyledi.

15 Temmuz kanlı darbe kalkışması sonrasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Kanun Hükmünde kararname ile Türkiye geneli açığa alınan yaklaşık 80 bin kamu personelinden 42 bin 881'i meslekten ihraç edildi. Kayseri'de meslekten ihraç edilen memur, asker, öğretmen ve üst bürokrat sayısı ise bin 361'i buldu.

Kayseri'de ihraç edilen memurlar CHP ve Saadet Partisi'nin de kapısını çaldılar. Parti merkezlerine gelen memurlar mağdur oldukları gerekçesiyle CHP İl Başkanlığından yardım isteyerek dilekçe yazdı. Yazılan dilekçeler CHP genel merkezinde kurulan iki kişilik bir komisyonla değerlendirmeye alındı. CHP komisyonda Balyoz davalarında FETÖ tarafından mağdur edilen Milletvekilleri Dursun Çiçek ve Cumhuriyet Savcılığı yaptığı dönemde İsmailağa Cemaatiyle ilgili açtığı dava ile ilgili ismi ön plana çıkan İlhan Cihaner'i komisyonda görevlendirdi. CHP Kayseri teşkilatına mağdur oldukları iddiasıyla 1220 kişi dilekçe verdi.

'FETÖ'yü desteklemiyoruz'
FETÖ yapılanmasına başından beri karşı olduklarını belirten CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, amaçlarının gerçek mağdurları korumak olduğunu söyledi. Dilekçelerin değerlendirildiğini belirten Keskin, 'İddia, şikayet ve iftira sonucu memurluk görevinden ihraç edilen kişiler var. Bunlar müfettiş raporlarıyla kanıtlanmasına rağmen, kişi görevine iade edilmiyor. Ancak, memurun ve ailesinin mağdurluğu devam ediyor. Parti olarak biz bu kişilerin yanında duruyoruz. Gerçekten FETÖ ile işbirliği içinde olmuş kişilere komisyonumuz da prim vermiyor. Genel merkezimizdeki iki kişilik bir komisyon dilekçeleri değerlendirerek, Ak Parti tarafından kurulan komisyona havale ediyor. Ceza soruşturması olmadan masumiyet karinesinin çiğnenmesi ile haklarında meslekten ihraç kararı verilen mağdur olarak görünen kişileri haklarını korumayı istiyoruz' dedi.

'Kuklacıya taviz veriliyor'
İhraç kararını kabul etmeyerek mağdur olduklarını iddia eden memurlar Saadet Partisi Kayseri İl Teşkilatının da kapısını çaldı. Parti bir komisyon oluşturmadığı için mağdurlar sözlü olarak başvuruda bulunarak sorunlarını anlattı. FETÖ mağdurlarının tespitinin devlet tarafından yapılması gerektiğini belirten SP Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan, 'Adaletin çözemediğini komisyonların çözmesi yanlıştır. FETÖ ile mücadelede kuklalar ile değil kuklacılar ile yapılmalıdır. Kukla olan FETÖ ile değil kuklacısı Amerika ile mücadele edilmesi gerekirken tavizler veriliyor' şeklinde konuştu.

Mağdur memurlar ayrıca OHAL komisyonuna da dilekçe vererek FETÖ'cü olmadıklarını beyan ettiler. Başbakan Binali Yıldırım'ın da talimatıyla oluşturulan komisyon ile ihraç edilen memurların talepleri yeniden gözden geçirilerek değerlendirilecek. Memurlar büyük bir heyecan ile haklarında verilecek yeni kararı bekliyor.

Haber ve Foto: Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme