CHP İl Başkanı Ayan: Melikşah, mahalle halkını mağdur etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, sabah saatlerinde Kayseri Emniyeti tarafından yapılan 'Melikşah Üniversitesine Kamulaştırma Baskını'na ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, 'Mahalle halkı, Melikşah Üniversitesi kurulduğundan bu yana arsalarından dolayı mağdur edilmektedirler. Bu baskınla hangi mağduriyeti ortadan kaldırdığınızı sanıyorsunuz, halkın mağduriyeti son bulacak mı?' diye sordu.

Kayseri, bu sabah saatlerinde Melikşah Üniversitesi'nin yanı başında bulunan arazilerle ilgili henüz kamulaştırma yapılmadığı gerekçesiyle aralarında Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Boydak Holding Ceo'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak başta olmak üzere birçok iş adamı ve Sivil toplum Örgütü temsilcilerine yönelik bir operasyonla güne başladı.
CHP İl Başkanı Mustafa Ayan konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede söz konusu arazinin kamulaştırma safhasında bölge halkının sürekli mağdur edildiğine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. Ayan, 'Ey Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, söz konusu arazinin kamulaştırma çalışmaları sürecinde ilgili Üniversite yönetiminin bölge halkını mağdur ettiğini avazımız çıktığınca bağırdık. Kayseri'de ki senin avanelerin bu konuyu görmezden geldi ve getirmeye gayret etti. Arazilerin kamulaşmasına dönük olarak Üniversitenin bağlı bulunduğu İlçenin Belediyesi İmar planında değişikliğe gitti. Neden gitti? Siz bilmiyorsanız ben söyleyeyim; ülkenin içinde bulunduğu tüm olağanüstü gelişmeleri bir yana bırakıp bireysel çıkarlarınız uğruna intikam duygusuna dönüştürdüğünüz Cemaat-AKP çatışması yüzünden iptal etti. Sonrasında bu Üniversite ilgili yerlere başvurdu ve Üniversitelerin yanı başında bulunduğu araziler üzerinde büyümesine engel olunamayacağı kararı çıktı. Söyle bizlere açık açık bu operasyon neyin nesi? Hadi diyelim ki Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, Boydak Holding Ceo'su ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak'ı bu sebepten dolayı gözaltına aldınız! Peki ya diğer iş adamları ve STK temsilcilerini neden gözaltına aldınız? Şimdi bu göz altılarla birlikte bölge halkının mağduriyeti ortadan kalkacak mı?'

Bakmadan Geçme