Çevre Ve Kültür Değerlerini Koruma Ve Tanıtma Vakfı'ndan Melikgazi Belediyesi'ne Ziyaret

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek Melikgazi Belediyesince restorasyonu gerçekleştirilen...

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek Melikgazi Belediyesince restorasyonu gerçekleştirilen tarihi yapılar ile kültür yolu çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı kısa adı ile bilinen Çekül Vakfı başkanı Prof. Dr. Metin Sözen 'Melikgazi belediyesinin tarihi yapıları onarım günümüzün hizmetini sunma çalışmalarını yakından takip ediyor ve diğer belediyelere örnek gösteriyoruz. Çünkü Çayırağası konağını onarım Erciyes Üniversitesine bağışlayarak hem yapıyı korumuş hem de tarihi yapıda yine bilimsel araştırılmasının emrine vermiştir. Yine Kiçikapı semtinde yine tarihi bir konağı onararak Kayseri mimarlar Odasına devretmesi çok anlamlıdır. Jandarma Konağı, Gesi Merkez Lisesi, Eli Emir Türbesi, Yoğunburç semtinde iki tarihi yanının onarımını yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz'' dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'da ise yaptığı açıklamada, ''Melikgazi belediyesi olarak Çayırağa Konağının onarılması ile başlayan süreç ile şimdiye kadar 6 tarihi yapıyı günümüzün hizmete sunduk. Şu anda 3 yapıda çalışmalar devam ediyor. Anadolu'nun tapusu sayılabilecek yapılar Melikgazi ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kayseri Kültür Yolu projesi yine Melikgazi ilçe sınırları içerisindedir. Kayseri Mahallesi, Kayseri Kalesi, kapalı Çarşısı, Medreseler Kayseri ile özleşen Döner Kümbet hep Melikgazi sınırları içerisindedir. Bu bizim için bir kazançtır. Bu kazancı hem turizme dönüştürmek hem de gelecek kuşaklara kullanılabilinen tesisler olarak devretmek bizim görevimizdir'' dedi.

Çekül Vakfı ve Tarihi Belediye Birliği ile her zaman diyalog ve dayanışmasında içerisinde çalıştıklarını bu ziyaret vesilesi ile Vakıf Yönetim Kuruluna ve Üyelerine teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin tarihine, tarihi eserlerine ve yapılarına sahip çıktığını, koruduğu ve kolladığını gerçekleştirmiş olduğu yatırımlarla ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme