Çarşı'ya yakışmayan çeşme

HAYRET ETTİREN HAYRAT!: Mermerleri kırılmış, muslukları yerinden koparılmış, içerisinde çay atığı ve pislikten geçilmiyor. Şehir merkezinin en hareketli yeri olan çarşı girişindeki hayrat çeşme şimdiki görüntüsüyle şehre yakışmayan bir tablo sergiliyor. Latife Kuzucu adına yaptırılan Millet Caddesi girişindeki çeşme bakımsızlık nedeniyle harap ve virane görüntüsüyle kentin imajına leke düşürüyor. Vatandaşları ve çevre esnafını rahatsız eden bu kötü görüntüye hayrat sahibinin ve yetkililerin çözüm bulması bekleniyor.

 Kayseri Melikgazi ilçesi Millet Caddesi girişinde bulunan Latife Kuzucu adına yaptırılan çeşme bakımsız ve virane görüntüsüyle halkın tepkisini çekiyor. Yaz aylarının bunaltı sıcaklarında yerel halk ve kenti gezmeye gelen yabancıların su içtiği hayrat çeşmesi son iki aydır kullanılamaz halde bekliyor. Özel olarak yaptırılan ve mermerlerle kaplı çeşme kullanım ve bakım eksikliği yüzünden kırık dökük haliyle görenlerin tepkisini çekiyor. Çeşmenin üç musluğundan ikisi halen bozuk olduğundan hizmet veremiyor.

Artık dua ettiremez

Millet Caddesi esnafı ve çeşmenin su içen müdavimleri hayratın son halini görünce hayretler içinde kalıyor. Özel mermerlerden yapılı çeşmenin bazı yerlerinin kırıldığı, musluklarının yerinden koparıldığı görülüyor. Her gün bölgede çevre temizliği yapan belediye elemanlarının dahi ilgilenmediği tarihi görünümlü çeşme kentin merkezine yakışmayan görüntü sergiliyor. Yaz aylarında birçok insanı akıttığı suyla serinleten çeşme hayrat sahiplerine artık dua ettiremez durumda.

Kuzucu ailesinden talep

Çevre esnafı ve vatandaşlar, hayrat sahipleri olan Kuzucu ailesi ve yetkililerden çeşmenin uygun tamir ile yeniden tam kapasite ile hizmete geçmesini ya da tamamen yenilenerek modern tarzda fotoselli hale getirilmesini talep ediyor.

 

Haber : Ahmet Bolat

Foto : Metin Yiğit

Bakmadan Geçme