Bünyamin Fındıkçı'dan ikinci albüm

Kayseri'de tasavvuf müziğinin önemli isimlerinden olan ve aynı zamanda Talas Anayurt Merkez Camii'nde imamlık yapan Bünyamin Fındıkçı'nın ikinci albümü 'Senin Adın Ahmed' çıktı. Kutlu Doğum Haftası'na özel çıkartılan albümde 8 eser yer alıyor.

 Camiye gelemeyen insanlara özellikle de gençlere ulaşmak isteyen Talas Anayurt Merkez Cami imamı Bünyamin Fındıkçı ikinci albümünü çıkardı. Sekiz ilahiden oluşan bu albüm ile ilgili olarak Fındıkçı 'İlk albümüm olan 'Sultanım'da Efendimiz (s.a.v.) için yazılmış 11 eser vardı. Hedefimiz salvat-ı şerif çekmeyi gönüllerde yer ettirmekti. Bu albümümüzde ise vurgumuz dünyanın fani olduğudur. Ölümü hatırlatmak ve insanları gaflet uykusundan uyandırmaktır. 'Her canlı ölümü tadacaktır' ilahimizde Kur'an-ı Kerim'de ölüm vurgusu yapan ayetleri müziksiz olarak okuduk. Albümümüze ismini veren eser 'Senin Adın Ahmed' ise Türkçe ve Arapça olarak seslendirilmiş bir eserdir. Buradaki amacımız ise diğer Müslüman ülkelerdeki kardeşlerimize ulaşabilmek, anlaşabilmek. Birinci albümde olduğu gibi bu albümün yönetmenliğini de Mehmet Diker yaptı' dedi.

Eserlerin tamamının söz ve besteleri kendine ve eşi Özlem Fındıkçı'ya ait olan sanatçı, Kutlu Doğum Haftası'na özel çıkartılan albüme destek veren sponsorlara, müzisyen ve vokalistler ile Stüdyo Çağlayan ve Limon Ses Kayıt Stüdyosu yöneticilerine teşekkür etti.

Enderun FM'de her Cuma 21.30 da 'Gönülden Nağmeler' programı ile yayında olan ve sık sık yerel televizyonlarda da canlı programlar yapan Bünyamin Fındıkçı projelerine devam edeceklerini belirtti.

(Fatma Ural-Beyza Memiş Kanlıoğlu)

Bakmadan Geçme