Bu millet hiçbir zaman diz çökmeyecek

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İl Temsilcisi Aydın Kalkan son günlerde yaşanan terör olaylarının bu milleti yıldıramayacağını dile getirerek 'Özellikle PKK'nın Avrupa ülkeleri tarafından nasıl kollandığını acı bir şekilde görüyoruz. Bu yüzden batının terörle mücadele sözü çıkar esasladır. Emperyalist devletler hangi oyunu oynarsa oynasın bu millet asla diz çökmeyecek' dedi.

 Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı bazı sendikalar tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan tüm Sendikalar adına yaptığı açıklamasında üst aklın oluşturduğu stratejinin taşeronu olan PKK'nın asıl niyetinin fay hatlarını harekete geçirerek iç savaş çıkarmaya çalıştığına vurgu yaptı.

'Emperyalist devletler hangi oyunu oynarsa oynasın, hangi terör örgütünü kullanırsa kullansın Türkiye diz çökmeyecektir.' diyen Kalkan şunları söyledi:

'15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütünün milletimize, devletimize, meclisimize, birliğimize ve beraberliğimize kasteden darbe girişiminin püskürtülmesinin hemen ardından PKK'nın kalleş terör faaliyetlerini tekrar artırarak sürdürdüğüne şahit oluyoruz. DAEŞ'in canlı bombalarıyla düğün evlerinin matem evleri haline getirilmesini üzülerek izliyoruz. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgemizde yaşayan insanlarımız başta olmak üzere bütün ülkenin yüreği yanmaktadır. Hain terör çocuk, kadın, erkek her önüne geleni kalleşçe katlediyor. Bir gün, işinde gücünde herhangi bir Kürt aileyi yok ediyor, bir başka gün babasının yanındaki beş yaşındaki masum çocuğu katlediyor ya da emniyet binalarına saldırarak güvenlik güçlerini şehit ediyor. Orta Doğu bölgesinin kalbine hançer gibi saplanan DAEŞ terör örgütü Batılı efendilerin kuklası olmaya devam ediyor. Bir çocuğun bedenine bombalar sararak yine kendisi gibi çocukların ve masum insanların üzerine salıyor. Bu caniliği yapan kişiler görünüşte Müslüman fakat gerçekte İslam alemine gün yüzü göstermek istemeyen batılıların piyonlarıdır. Biz biliyoruz ki, acıyla yoğrulmuş bir vatanın insanlarının birliğini, kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır. Her saldırı bizi biraz daha kenetlemektedir. Acıda ve kederde kaynaşmış milletimiz, sabırla bu saldırılara direnecek tarihi ve manevi birikime sahiptir. Halkımız PKK terörüne 40 yıldır direniyor. 15 Temmuz'da FETÖ terörüne hep beraber direndik. Bundan sonra da direneceğiz, bu iradeyi bütün dünyaya gösterdik. Türkiye'yi yalnızlaştırdığını zannedenler, mazlumları unutuyorlar.  Mazlum milletler her an bu ülkeye, bu ülkenin insanına dua etmektedir. Türkiye, bu bağımsızlık ve demokrasi mücadelesini kendi öz kaynaklarıyla, kendi vatandaşlarıyla, birliği, beraberliği ve onuruyla veriyor. Bütün bu hile ve desiselere rağmen birlik ve beraberlik içinde kendi yolculuğumuza devam edeceğiz. Yeniden Büyük Türkiye yolunda elbette karşımıza yeni sorunlar, yeni saldırılar çıkacaktır. Kürdüyle, Türküyle, Alevisiyle, sünnisiyle  hep beraber bu zorlukların, bu saldırıların altından kalkacak güçteyiz. Yeter ki bu irademizi kaybetmeyelim. Yeter ki birliğimizi daha da güçlendirelim. Tarihi derinliğimiz, kültürel birikimimiz, kendi insanımız, kendi medeniyetimiz bize yol gösterecek güçtedir. Yeter ki görebilelim. PKK'nın Elazığ, Bitlis, Van saldırılarında şehit olan kahramanları ve bu mücadelede canlarını ortaya koyan yiğitleri unutmayacağız, unutturmayacağız. Elazığ'daki menfur saldırıda şehit olan 3 polisimize Van'da şehit olan 3 askerimize, yine Bitlis'te şehit olan 6 vatan evladına Allah'tan rahmet, Yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Gaziantep'te bir düğün evinde canlı bomba saldırısı sonucu hayatlarını kaybeden 51 vatandaşımızı rahmetle anıyoruz. Bu mücadeleler esnasında yaralanan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.'

Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

 

Bakmadan Geçme