Bu kale sarsılmaz

Binlerce Kayserili önceki gün Cumhuriyet Meydanı'nı kırmızı beyaz bayraklarla doldurdu. Geçtiğimiz hafta Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde ki 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nın bahçesinde ki şanlı Türk bayrağımızın kimliği belirsiz bir hain tarafından indirilmesinden sonra Kayseri bayrağına sahip çıktı.

  Saat 18.30 başlayan Bayrak yürüyüşü Ülkü Ocakları Kayseri Şubesi'nin organizasyonunda, sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle yapıldı. Meydan'da toplanan kalabalık önce Kayseri Forum önünde yürüyüşe geçti. Bir araya gelen kalabalık gruplarını ve düşüncelerini temsil eden sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru hareket etti. Sivas Caddesi'nden Meydan'a kadar devam eden yürüyüşe, MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke, Ülkü Ocakları Kayseri Şube Başkanı Selim Gümüş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.           

Sancak düşerse, vatan düşer !                                                                                          

Yürüyüşe Kayserili araçlarına bağladıkları, astıkları Türk bayrağı ile Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, Düvenönü, Kiçikapı, Yoğunburç  güzerghı sonrası Meydan'daki Atatürk Anıtı önünde son buldu. Burada yürüyüşe katılanlar, hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Meydanda bir basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Kayseri Şube Başkanı Selim Gümüş, ''Bağımsızlığımızın sembolü, milli şeref ve namusumuzun simgesi, kardeşliğimizin timsali Ay Yıldızlı Bayrağımızın çekildiği gönderden indirilmesi, Türklük değerlerine yapılan alçakça, şerefsizce bir saldırıdır. Bu saldırıyı yapan kuduz köpek ve köpekler ile onlara taviz üstüne taviz verenler bilsinler ki, Türklük değerlerini korumak ve savunmak uğruna yardan, anadan, serden geçebilecek milyonlarca Türk oğlu Türk vardır. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan kutsal vatanımız üzerinde hain emellere geçit yoktur. Analar ağlamasın yutturmacasıyla başlayan çözülme ve ihanet sürecinden cesaret alan çakallar sürüsü, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nın bahçesindeki gönderden güpegündüz şanlı Türk bayrağını indirip tekmeleyip çiğneme şerefsizliğinde yarışmışlardır. İnancımız odur ki, sancak düşerse, vatan düşer. 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda milli şuur sahibi, duyarlı, helal lokma yemiş, kalbi vatan ve bayrak sevgisiyle çarpan bir askerin çıkıp da şerefsize gününü gösterememiş olmasını nasıl değerlendirmek gerekir?' diye konuştu. Sonrasında bayrağın Türk milletinin tarihinde ne anlama geldiği,  değeri ve sembolik anlamından bahseden Ülkü Ocakları Kayseri Şube Başkanı Selim Gümüş, devam eden açıklamasında, ''Bayrak indirilirken seyreden, sessizliğe bürünen korkakların, namertlerin iş başından uzaklaştırılması milli bir görev olmuştur'' diyen Gümüş, ''Bağımsız, milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağına uzanan hain elleri kırar, ona kem gözle bakanların gözlerini oyarız. Büyük Türk milleti, kutsal vatanımızın bir bölümünü, terör örgütüne teslim edenleri asla affetmeyecektir. Vatanım; 'ha ekmeğini yemişim, ha uğruna kurşun' diyebilenler var oldukça Türk Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Taş kırılır, tunç erir, fakat Türklük ebedidir. Ne Mutlu Türküm Diyene'' ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ve yapılan yürüyüşün ardından, meydanda toplanan binlerce kişi, gruplar halinde sloganlar atarak dağıldı.

Haber- Fotoğraf: Mahmut Hop

Bakmadan Geçme