Bu haber Kayseri'ye özgüdür

Kayserililer için 'Zeki çocuklarını okula değil sanayiye, ticarete gönderirler' denilir. Kayseri Sanayi Odası'nın 9 kişilik yönetim kurulu üyesinden sadece ikisinin üniversite mezunu olması adeta bu durumu doğruluyor.

Sanayi Odası'nda Mustafa Boydak'ın istifasının ardından yönetim kurulu başkanlığına Mehmet Büyüksimitçi getirildi. Büyüksimitçi yönetimindeki yeni yönetim kurulunda görev alan 9 ismin 7'si ilk ve ortaokul, 2'si ise üniversite mezunu. Bu durum yıllardır halk arasında dillendirilen 'Zeki çocuklarını okula değil sanayiye, ticarete gönderirler' lafını doğruluyor.

İşte KAYSO'nun Mehmet Büyüksimitçi başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerinin özgeçmişleri:
ALİ OĞUZÖNDER (YÖN. KUR. BAŞKAN YARDIMCISI)
1963 Kayseri doğumludur. İlkokul ve ortaokul tahsilini Kayseri'de tamamladı. 1982 Yılında iş hayatına girdi. Çavuşoğlu Demir Çelik San. Ve Tic. A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üç-Ka Demir Çelik Ltd.Şti'de Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.


ABDULLAH OĞUZBAŞ (YÖN. KUR. BAŞKAN YARDIMCISI)
1969 Kayseri doğumludur, ilk ve ortaöğretimini Kayseri'de tamamladı. 1988-1989 yılları arasında askerlik görevini tamamladıktan sonra aile şirketinde üretim sorumlusu, satış gibi çeşitli görevler aldı. 1997 yılında Hedef Kablo A.Ş. de kurucu ortak olarak İdari Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başladı ve halen aynı görevde devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

ORHAN SAKİ (YÖNETİM KURULU SAYMAN ÜYESİ)
1963 Kayseri doğumludur. İlk ve ortaokulu Kayseri'de okudu. 1978 yılında iş hayatına başladı. Demir çelik sektöründe faaliyet gösterdi. 1997 yılında Sursan Metal Aş. ile çelik kapı sektöründe üretime başladı. Kayseri Serbest Bölgesinde 2004 yılında Apex Metal San. Tic. Ltd. Şti. firmasını kurup çelik kapı üretimine devam etti. Halen Sursan Metal ve Ağaç İşleri San. Tic. Aş. ve Apex Metal San. Tic. Ltd. Şti. firmalarında yönetim kurulu başkanlığı ve Kps Mobilya Metal San. Tic. Ltd. Şti. de yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

İBRAHİM EZİNÇ (YÖNETİM KURULU ÜYESİ)
1958 Kayseri doğumlu olan İbrahim Ezinç, 1974 yılında babasının yanında Sebat A.Ş' de çalışma hayatına başlamıştır. Firma daha sonra güneş kollektörü üretimine başlamıştır.1983 yılında Sebat'tan ayrılan aile, sırası ile mutfak eşyası, madeni portatif mobilya ve güneş kollektörleri üretimi yapmıştır. 1985 yılında Ezinç Metal Sanayi A.Ş.' nin kuruluşu gerçekleştirilmiştir. 1990 yılında Organize Sanayi Bölgesinde kurduğu tesise taşınmıştır. Ezinç A. Ş. bünyesinde kendi hammaddesini üretmek amacı ile 1993 yılında kurulan alüminyum profil tesisi, 2004 yılında FORMAL ALÜMİNYUM SANAYİ TİC. A.Ş. olarak ayrılmış, İbrahim EZİNÇ ortakları adına bu şirketin yatırım ve üretim faaliyetlerini üstlenmiştir. 2008 yılında tüm faaliyetlerini FORMAL ALÜMİNYUM SANAYİ TİC. A.Ş. bünyesine toplamıştır. Halen FORMAL ALÜMİNYUM SANAYİ TİC. A.Ş.'nin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

BEKİR GÜLDÜOĞLU (YÖNETİM KURULU ÜYESİ)
1958 Kayseri doğumludur. İlkokul, ortaokul ve lise tahsilini Kayseri'de tamamladı.1980 yılında is hayatına atıldı. Gıda, şekerleme ve meyve işleme sektörlerinde çalıştı. Şu anda Gülsan Şekerleme San. Tic. A.Ş, Özgül Gıda, Meybuz A.Ş. ve Nevbag Şirketlerinin Yönetim Kurullarında görev yapmakta.


MURAT BAŞYAZICIOĞLU (YÖNETİM KURULU ÜYESİ) ---
1983 Kayseri doğumludur. İlkokul ve Ortaokul eğitimini Kayseri TED Kolejinde tamamladıktan sonra lise eğitimine İsviçre'de Leysin Amerikan Okulunda devam etmiştir. Üniversite eğitimi için Amerika'ya giderek Philadelphia Üniversitesi 'Tekstil, Yönetim ve Pazarlama' bölümünden mezun olmuştur. Başyazıcıoğlu Tekstil A.Ş.'de sırasıyla satış, satınalma, üretim alanlarında yöneticilik yapmıştır. Şuan, şirket yönetiminde genel müdür pozisyonunda devam etmektedir. Aynı zamanda, İmtaş İnşaat ve Turizm A.Ş.'de yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Pamuklu Sanayiciler Birliği yönetim kurulu üyeliği ve TÜGİAD dernek üyeliği devam etmektedir. İyi derece İngilizce bilmekte olan Murat Başyazıcıoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır.

AHMET ESER (YÖNETİM KURULU ÜYESİ)
Ahmet Eser, 1965 Kayseri doğumludur. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Kayseri Aydınlıkevler Lisesi'nde tamamlamıştır. 1988 yılından itibaren Silver Şirketler Grubunda Yönetim Kurulu Üyesi ve Finans Müdürü olarak çalışmaya devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.


NUH MEHMET AKKAŞ (YÖNETİM KURULU ÜYESİ)

1960 yılında Kayseri'de dünyaya gelen N. Mehmet Akkaş, ilk, orta ve lise öğrenimini Kayseri'de tamamladı. 1983 yılında Serhat Mobilya San. Ve Tic. A.Ş.'de pazarlama ve muhasebeden sorumlu yönetim kurulu başkan yardımcısı olarak görev aldı ve bu görevini halen devam ettirmektedir. 1996 yılında yine grup şirketlerinden olan Vipa Yatak Yorgan Oturma Grupları ve Basın Yayın San. ve Tic. A.Ş.'de kurucu ortak olarak mobilya sektöründe üretime başladı. 1996-1998 yılları arasında Elif TV'de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan N. Mehmet Akkaş, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) üyesi olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

KADİR ÜÇOK (YÖNETİM KURULU ÜYESİ) --
1979 Kayseri doğumludur. İlk, orta ve lise öğrenimini Kayseri'de yaptı. Konya Selçuk Üniversitesi'nde İşletme eğitimi almıştır. Otomobiller ve hafif ticari araçlar için egzoz sistemleri üreten Ender Oto Yedek Parça San. Ve Tic. A.Ş.'de yönetim kurulunda görev yapmaktadır. Evli ve İki çocuk babasıdır.

Kayseri Gündem
Yorumlar 1
ceyhun 19 Ekim 2016 11:03

güzel haber olmuş:))))

Bakmadan Geçme