Boydaklar paralelliğin neresinde

Sosyal medyaya bomba gibi ses kayıtları düştü. Gülen ve bazı cemaat mensupları arasında geçen konuşmaların yansıra, cemaat adına uluslararası güç odakları ile bağlantılar yürüttüğü iddia edilen Süleyman isimli şahsın konuşmalarında Kayseri firmaları olan Hes ve İstikbal'in yer alması dikkat çekti.

Fethullah Gülen ve cemaat üyeleri arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları şoke etti. Ayrıca cemaatin uluslararası güç odakları ile bağlantılar yürüttüğü iddia edilen Süleyman isimli şahsın söyledikleri yenilir yutulur cinsten değil. Ses kayıtlarında geçen konuşmaların Kasım ayında yani 17 Aralık operasyonlarının öncesinde yapıldığı iddia ediliyor.

İşte sosyal medyadaki tartışmalarda yer alan o konuşmalara ait bazı bölümlerin detayları...

Peygamber Twit talimatı vermiş!

Özellikle Hz. Peygamber'in rüyalarda 'twitleri ikiye katlayın' dediğinin iddia edildiği sözler sosyal medyada büyük infiale sebep oldu.

Telefondaki Gülen'le konuşan şahıs bu rüyaları anlatınca, karşıdan 'siz de öyle yapın inşallah, dediği gibi' cevabını alıyor.

Milletvekillerine istifa talimatı

Bazı AK Partili vekillere yapılan baskıların açık açık anlatıldığı konuşmalarda, Gülen'in 'İdris Bal gibi yapsınlar, milletvekilliğini elinden alacak değiller ya, zaten onları ikinci seçimde aday olarak koymayacaklar yani' şeklindeki talimatı sosyal medyada yine en çok konuştuğu konular arasında yer alıyor.

İdris Bal gibi yapsın denilen vekilin talimatı yerine getirerek 2013 Aralık sonunda istifa ettiği bilgisi de, sosyal medyada konuşulanlar arasında.

Kim bu Süleyman?

Sosyal medya kullanıcılarını şoke eden diğer bir konuşmada ise, Süleyman isimli şahıs, ABD'de yapılacak olan Kürt Kongresi'nden bahsediyor, bu kongreyi ABD'nin ve kendisinin sevdiği ülkenin desteklediğini söylüyor. Twitter kullanıcıları 'benim sevdiğim ülke'den kastın 'İsrail' olduğu yönünde yorumlar yaptı.

Süleyman isimli şahsın anlattığına göre; bu kongreyle birlikte İmralı (Öcalan) bertaraf edilecek, artık tekrar silahlı ve çatışmalı bir dönem geliyor, Barzani de bertaraf edilecek, Erdoğan da bertaraf edilecek.

Sosyal medyada hayretle karşılanan ve büyük tepki çeken sözlerden biri ise, Süleyman isimli şahsın 'Abi Türkiye'de halkı uyutmuşlar, halk aptal, zavallı hepsi' sözleri oldu.

Konuşmalarda geçen 'tren vagon' şifrelerinden kastın ise sosyal medyada 'yeni parti' olduğu belirtiliyor. Buna göre, bu adım konusunda paralel yapı geri adım atmayı düşünmüyor, Erdoğan'ın bertaraf edilmesinin artık şart olduğu söyleniyor.

Kayseri %100 destek…

Süleyman isimli şahsın konuşmasının bir kısmında ise; 'Burada Bahri Uğraş var. TEB'den Çolakoğlu Hes Kablo, İstikbal Mobilya ve Garanti Bankası… İstikbal Mobilya ve Hes Kablo Kayseri %100 destek' şeklinde konuşmalarda yer alıyor.

'Zafer Çağlayan  iyi kontrol edin'

Konuşmalarda, Gülen'le bir başka şahsın konuşması esnasında, KOÇ'la, Sabancı'yla ilişkiler, onların Afrika ziyaretleri konuşulurken, bir bölümde konu Zafer Çağlayan'a getiriliyor.

Çağlayan'ın iyi kontrol edilmesi gerektiğinin altının çizildiği telefon konuşması esnasında, 'öbür tarafa kaymasın' ifadesi kullanılıyor.

'Bu iş Ergenekon gibi uzayacak'

Yine Süleyman isimli şahsın kayıtlarının yer aldığı videoda, büyük işadamlarından bahsediliyor, bu işin Ergenekon gibi uzayıp uzayıp, sonuçta bütün kabineyi yıkacağını, milletvekillerinin bakanların Nisan'dan sonra artık kendileri tarafından belirleneceği söyleniyor.

Yeni parti mi kurulacak?

Sosyal medyada en çok şaşkınlığa sebep olan bölümlerden biri de 'Genç Parti'yi aldılar, düzenlendi müzenlendi...' şeklindeki ifadeler oldu.

AK Parti'den ise 78 milletvekilinin koparılacağını belirten Süleyman, bütün koordinasyonu sağladığını, milletvekili adaylarından istediğini istediği yere yazabileceğini, tuzluğu koysa, taşı koysa milletvekili yapabileceğini anlatıyor.

Yorumlar 27
fatih 38 20 Ekim 2014 18:18

arkadaslar.boydaklar amerika'daki itin bir numaralı kemikcisidir.ama bu arada kayseri halkına faydaları çoktur.o vatan haıni sıfatsız,meymenetsiz, fettullah denilen hainle çok sıkı bağları vardır.

cesur insan erkan 29 Ağustos 2014 11:46

arkadaslar bosuna boydak i savunmayin 25 senede bu kadar nasil buyudu bi sorun kendinize ve bu adamlar kadar iftiraci menfaatci yok cemaati birakamzlar butun kirli camasirlarini cemaat ortaya koyar sikar yani allah tayyip erdogana yardim etsin ...

kahraman 23 Mart 2014 10:44

boydaklar türkiye'nin ve kayseri'nin gururu dur zulme razı olmayarak en iyisini yapıyorlar

Mehmet SARI 07 Mart 2014 10:45

kayserinin vergi rekortmeni kim? boydaklar. hakan 38 sen şahsi sorun yaşamış olabilirsin! askarı ücreti devlet belirliyor. başka yerde onu almıyanda var.

hakan 38 23 Şubat 2014 02:28

mehmet sarı sen neyin kafasını yaşıyorsun.kafanı kumdan çıkarda bi etrafına bak yalakalık yapma dürüst ol bilmiyorsan sus davulun sesi uzaktan hoş gelir

hakan 38 23 Şubat 2014 02:25

boydak yalakalığı yapmayın.ben çok yakıdan biliyorum boydak her zaman güçlünün yanındadır ama bu sefer hesap yanış tuttu..ben 10 senedir çalışıyorum dahada askari ücret alıyorum bumu dürüslük

KÖYLÜ 14 Şubat 2014 08:31

türk milleti olarak işimiz gücümüz dediki demişki yarın sen ben o deyip bizi biribirimize düşürmeye çalışıyorlar ayrışacağımıza birleşelim birlikten güç doğar, suriyede kardeşi kardeşe kırdırmadılarmı, ırakta kardeş,i kardeşe kırdırmaldılarmı aklımızı başımıza devşirmezsek bizide biribirimize düşürürler allah korusun....

Emre 13 Şubat 2014 17:09

para için milletini satandan hayır gelmez. buna fetullah gülenin bütün ekibi dahil.

Alparslan 06 Şubat 2014 02:18

Boydak adam adam adamlar, onun hakini yemeyin. Belki başi cemaatin yanliş olabilir dogru olmayabilir günahini almayimda, ama boydakin suçu yok adam gibi adamlar. Çok dürüst insanlar boydak grubu onlar dinini vatanini memleketini seviyor, Türk halkini seviyor. Boydak gibi insanlardan ceza alirsaniz bu vatan düzelmez batar, mahşerde hesap sorarlar. Akp"li degilim cemaatçida degilim Ülküçüyüm ama, başi hataliysa boydak gibi insanlarin günahi yoktur. Kimseninde günahini almayalim.

Mehmet SARI 05 Şubat 2014 11:06

bütün sirketler boydaklar gibi dürüst calissaydi türkiye coktan ihya olmustu!

Mehmet SARI 03 Şubat 2014 11:45

ne cemaat nede boydaklar yolsuzluk yapti! hem boydak grubu ne vergi kacakciligi yapti ve nede iscilerin hakkini yedi, hepisini sigortali gösteriyor.

velevki cematci 03 Şubat 2014 10:49

4 bakanın yolsuzluk yaptığını yazmıyoesunuzda boydakları mı yazıyıorsunuz cete hükümetteki yolsuzluk yapanlardır olayları başka taraflara cekmeyin cemaat cete ise yolsuzlukm yapanklar nedşitr

develispor 02 Şubat 2014 14:09

boydak grupunun cemaatci olduğunu bilmeyen yok.başbakana yapılan paralel devletin uzantıları olan boydak grubu şımarmaya başladı.ses kayıtlarından önce boydak grupunun gezi olaylarınını sponsoru koç grubunu destekleyen basın açıklamalarını unutmadık.boydaklar siyaset arkasında gizli kapaklı işler yapmayı bırakmalı.cematin gerçek yüzü gördük.

kamu.tv.tr editörü 02 Şubat 2014 11:59

güzel haber isminizle haber sitemizde paylaştık

metin güneş 01 Şubat 2014 16:15

sabancilar adana'dan gitti durum ortada!kayserililer boydaklari gözü gibi korumalidiri̇sakın yanlış yapmayın!

Mehmet Özkan 01 Şubat 2014 15:33

boydak ailesi paralelliğin hiç bir yerinde olmadı ve olmazda lütfen yıpratıcı şeyler yazmayın o güzelim insanlara haksızlık olur.

ahsen 01 Şubat 2014 09:15

istikbalin kılıçdaroğlunu ağırladığını, örgütün üniversitesini yönettiğini, boydağın furkan doğana ettiği lafları unutmayın.

Sadece öğretmen 01 Şubat 2014 08:30

Herseye tarafgirlik gözlüğü ile bakarsanız birçok şeyi yanlış görürsünüz önce gerçeklere bakın sonra komplo teorilerine geçersiniz ortadaki gerçek dört bakan yolsuzluktan istifa etti ikisinin oğlu içeride beş bin polisin yeri değişti altıyüz emniyet müdürü görevden alındı hsyk degştirildi soruşturma yürüten yüz savcı görevden alındı basının emniyete girişi yasaklandı ama nedense hiç kimse hırsızı sormuyo akp yargıya bastırıyo bunları niye içeri aldın diye malesef akp seçmeni akıl tutulması geçiriyor allah basiretlerini açsın

Tm 01 Şubat 2014 02:22

Palancıoğkunun hasekiden talımat almak dışındaki kariyerini anlatın da tüm kayseri duysun. Başbakanımız eğemelik mücadelesinde kayseri ne mücadelesinde.. AKP ye verdiğim oyun tek nedeni başbakandır. Yoksa Kayseri'de rüşvet torpil kumpasın bini bir para..

Mehmet Sarı 01 Şubat 2014 01:26

insanlar kaliteli ürünleri olduğu için alıyor

veli demir 31 Ocak 2014 23:13

Belkide biz birbirimizin gerceklerini gormeyen, Ayni aciyi yasayan insanlariz

mehmet ali kayseri 31 Ocak 2014 20:59

Kayserinin gururu kayserinin bel kemigi binlerce çalışanı binlerce kişiye ekmek veren istikbalden elinize dilinize sahip olun

mahmut ilkaya 31 Ocak 2014 20:44

Bunlardan her sey beklenir planlarinin bosa cikmasini dilerim

necati topbaş. 31 Ocak 2014 20:06

İstikbal hes kablo boydak grubu firmaları. Mustafa Boydak ın çıkıp bunları yalanlaması gerekir.Şayet cemaatten yana tavırları devam ederse şunu iyi biliyoruz ki bu hukumet sayesinde sermayelerini 5 e katladılar.Müsluman muhafazakar kesim istikbali neden tercih ediyor bunlar bizden diye elbette ama but

talas ilçesi sakinleri 31 Ocak 2014 18:58

on bir aday adayı arasında en kariyerlisi ve vizyonu olan sayın palancıoğlu nu desdekliyoruz. inanıyoruz ki talas halkı sayın palancıoğluna teveccüh gösterecektir. çünkü daha önce talas ta hiçbir ciddi poroje yapılamamıştır.

Mehmet SARI 31 Ocak 2014 18:42

nerde olacak hep olduğu gibi doğrunun yanında!!

veli altınışık 31 Ocak 2014 18:32

boydaklara güvenirdik hayal kırıklığı oldu bu yazık güvendiğimiz dağlara karlar yağdı

Bakmadan Geçme