Boydak'lar emniyeti yol eyledi!

Geçtiğimiz Eylül ayında 'Paralel Devlet Yapılanması' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Memduh Boydak, bu kez de 2008 yılında Özel Orman için tahsis edilen alana hangar gösterip villa yaptıkları iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı.

Hangar deyip, Saray yapmışlardı...

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Memduh Boydak, holdingin yönetim kurulu üyesi Şükrü Boydak ve Hacılar Belediyesi eski başkanı Ekrem Baktır 2008 yılında özel orman yapılması için tahsis edilen alana yapılabilecek hangar yerine lüx villa yaptıkları iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı.

Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünce 2008 yılında 49 yıllığına tahsis edilen alanı, sözleşmeye aykırı hareket ederek hatıra ormanı kuran Boydak'ların ormanlık araziye sözleşme gereği yapılması gereken hangar-depo yerine özel amaçlı lüks bina yapıldığı ve buralarda toplantılar yapıldığına dair yapılan ihbar üzerine saha tahsisi iptal edilmişti. Boydak'lar soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı. Dün sabah saatlerinde emniyete gelen Memduh Boydak, Şükrü Boydak ve Ekrem Baktır Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sorgulandı.

Soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı kamuoyunca merakla bekleniyor.

Boydak, daha önce gözaltına alınmıştı

'Paralel Yapı' ya yakınlığı ile bilinen Boydak Holding yöneticileri geçtiğimiz Eylül ayında başlatılan soruşturma kapsamında Melikşah Vakıf Üniversitesi Mütevelli heyeti başkanı olan TÜSİAD yönetim kurulu üyesi ve Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi nitelikli yağma suçundan gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sevk edilen zanlılar adli kontrol koşulu ile serbest bırakılmıştı.

Holding ortakları bünyesinde FETÖ 'yakınlığı ile bilinen kurumlardan ayrılma tartışmaları başlamış ve geçtiğimiz günlerde Mustafa BOYDAK FETÖ 'ye yakın kuruluşlardan ilişkilerinin kesildiğini açıklamıştı.

Gazetemizin Şehir Bülteni ekinde 8 Ağustos 2014'te yayınlanan 'Devlet Yık Dedi Onlar Aldırmadı' başlıklı haberimize Boydaklar tarafından dava açılmıştı.

Bakmadan Geçme