Botanik Parkımız oluyor

Melikgazi Gesi Bölgesini doğal sit alanı olarak koruma altına aldıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu sit alanının doğal yapısının bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile Botanik Park alanı oluşturacaklarını...

Melikgazi Gesi Bölgesini doğal sit alanı olarak koruma altına aldıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu sit alanının doğal yapısının bozulmadan gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile Botanik Park alanı oluşturacaklarını ve herkesin bu doğal alan içerisinde doğa ile baş başa kalmalarını sağlayacaklarını bildirdi.

Gesi Bölgesinde 740 dönümlük doğal sit alanı bulunduğunu ve burada yer alan bitkisel araştırma ve bilimsel çalışmalara açık olan bu alanın Kayserlilere ve doğa severlere kazandırılacağı ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Botanik Park içerisinde spor için yürüyüş ve koşu yolları, bisiklet yolları, doğal göl ve dere yatağı, kültür fizik aletleri, masa tenisi alanları ve at ile doğal yürüyüş parkuru, dağ yürüyüşü alanları bulunacağını belirtti.

Gesi Botanik parkı içerisinde kendisi ile bütünleşen doğal ağaç çeşitleri, bitki çeşitleri, gül, çalı çeşitleri ile çok miktarda özellikle doğal göl ve dere boyunca Gilaboru bitkisinin yer alacağını kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

' Gesi Bölgesi aslında doğal bir botanik bahçesidir. Ancak biz Melikgazi Belediyesi olarak insanların buradan doğayı bozmadan, tahrip etmeden daha çok yararlanmalarına imkn tanıyacağız. Değişik ağaç türleri, otsu ve çalı türü bitkiler ile düzenlenmiş, dinlenmek ve gezmek amacıyla halka açık geniş alan olarak hizmet sunacağız. Tematik bahçeler yer alacak, ekolojik yaşamı teşvik etmek ve botanik parkın enerji ihtiyacının bir kısmını karşılamak amacıyla yerleştirilmiş rüzgar türbini, sosyal tesisler, yüksekten akan çağlayanlar, manzara seyir terasları ve otoparklar bulunacaktır. Doğal göletin biyolojik arıtması olacaktır. Gölet çevresi ahşap iskeleler, doğal kayalar ve bitkilendirme ile kullanıcılara keyifli anlar sunacaktır. Çocuklar için çok çeşitli doğal oyun alanları yer alacaktır'

Yorumlar 14
Bülent DÖNERTAŞ 05 Ocak 2014 18:49

doğup büyüdüğüm böylesi̇ne di̇llere destan gesimize,böylesine mutşemem bir eseri kazandıracak müteşebbis beyinlere en kalbi teşekkürlerimi arz ederim.

keşke 04 Ocak 2014 20:38

her eksigimiz bitti her şey dört dörtlük botanik parkımız yoktu oda olacak inşallah ya siz ne yapmaya çalış ıyorsunuz interlant dan bu tarafa gesi ye bir çivi çaktınızmı gesinin altyapısı( kanalizasyon ) yaptınız mı ki botanik parkı yapıyorsunuz geçen ramazan güney mahalle nin içme suyu yoktu siz önce bunları halledin

Hasan 04 Ocak 2014 13:00

Kardeşim önce köyümüzün etrafındaki taş ocakları rezaletini kaldırın bahçelere ulaşacak yeni yollar açın sonrasında vatandaşın bir fikrini alın ve ona göre karar verin!

Dalağan 03 Ocak 2014 19:22

Memleketi yediniz sıra gesiye mi geldi amina koyduklarim siz neyi doğru yaptınız ki bu işi düzgün yapacaksanız önce gesili halkin refahıni sağlayın aldığınız vergilerin karşılığını halka yansıtin yol yapin çöpü alın su kanallarını yapin sıra o amaçsız projenize gelsin gesili kabul eder yabancıyi ama gesiyi tahrip edenlerinde allah belasını versin saygılar

mehmet 03 Ocak 2014 17:59

köyümüzün botanik park adı altında yapılacak projeyle çöplüğe dönüştürülmesine dedelerimizden kalan bağ ve bahçelerimizin tahrip edilmesini sağlayacak bu projeye karsıyım.mazakaland gibi 2-3 günlük reklam için insanların piknik yaptığı yeşil alanı tahrip ettiğiniz ortada.tramvay projesi zaten ortada 3-4 şeritli yollarımız tek şeride düştü trafik oluşup 2 daklık yer için tüm şehri dolaşmak zorunda kalmamızda aşikar teşekkürler .projeler üzerinde çok düşünüp az yapılırsa daha faydalı olacağı kanısındayım

mehmet 03 Ocak 2014 17:59

köyümüzün botanik park adı altında yapılacak projeyle çöplüğe dönüştürülmesine dedelerimizden kalan bağ ve bahçelerimizin tahrip edilmesini sağlayacak bu projeye karsıyım.mazakaland gibi 2-3 günlük reklam için insanların piknik yaptığı yeşil alanı tahrip ettiğiniz ortada.tramvay projesi zaten ortada 3-4 şeritli yollarımız tek şeride düştü trafik oluşup 2 daklık yer için tüm şehri dolaşmak zorunda kalmamızda aşikar teşekkürler .projeler üzerinde çok düşünüp az yapılırsa daha faydalı olacağı kanısındayım

YAZIK 03 Ocak 2014 17:36

ben böyle bir projenin birilerine rant sağlamasından yana değilim .si̇z önce gesi̇ni̇n günlerce kokudan geçi̇lmeyen çöpleri̇ni̇ almakla i̇şe başlayin .buldunuz de mi̇ bedaa yeri̇ böyle bi̇r doğal güzelli̇ği̇ kendi̇ emelleri̇ni̇ze alet edeceksi̇n bi̇r gesi̇li̇ olarak i̇stemi̇yorum dokunmayin bi̇zi̇m doğal güzelli̇kleri̇mi̇ze yapacağiniz şeyleri̇ şu an gözümde canlandiriyorum ve i̇stemi̇yorum.

Hamdolsun 03 Ocak 2014 00:02

Bu projede aynı mazakaland rezilliği gibi olacaksa hiç başlamasın birde projenin yakınındaki araziler tavan yapar artık!

Mngurgur 02 Ocak 2014 18:10

Bari..! Kaliteli ve gelişmiş birşeyler yapılır inşaallah.. Hani Anadolunun en büyük harikalar diyarı olan MAZAKALAND'daki malzeme ve oyuncakların çooooooook gelişmiş ve kaliteli olduğunu gördük ya.!! Sanki hiç birşeyin iyisini görmedik biz.. Ben bunları yemem yiyen yesin..?!!

Çok şükür 02 Ocak 2014 14:01

Her eksiğimiz bitti gesinin arazisinde masa tenisi oynamak kaldı sayın başkan o top uçar rüzgardan sonra sizde yakalayamazsınız!

Avrupada böyleymiş! 02 Ocak 2014 13:57

Türkiyenin özellikle kayserinin belediyelerinde bir avrupa özentisi varki aldı başını gidiyor avrupada olmayan ne varsa varmış gibi lanse ediliyor.Artık değişse bu belediye başkanları diyorum bu hava filtresi değişmeli artık araç teklemeye başladı yeşil alan saçmalığıda ayrı bir dert.

Gereksiz 02 Ocak 2014 13:26

Şunu ifade edeyimki bu zihniyet yok olacaktır kafalarına göre iş yapmaktalar türkiyede kadastro denen bir saçmalık var arazi dağıtırken ihtiyar heyeti denilen dün akşam ne yediğinden haberi olmayan adamlara sorar ve arazi dağıtımı yaparlardı büyükkılıçta aynı böyle.!

ayse utku 02 Ocak 2014 10:43

Gesi yaz aylarinda her hafta sonu sayisiz insanin gelip piknik yaptigi ve coplerini dere boyuna agac aralarina cimenlerin ustune nereyi bulurlarsa oraya biraktigi copluge donusuyor. lutfen oncelikli olarak bunun onune gecilmesi bir onlem alinmasi gerek. yetkililerdenrica ediyorum. dere boyu piknik alanlari icin bir cozum lutfen

Combula386 01 Ocak 2014 23:03

demekki̇ beledi̇yeye geli̇r sağlayacak yerler tükendi̇ ee adamlar yeni̇ kaynaklar olusturuyor....

Bakmadan Geçme