'BİZ GERÇEK MAĞDURLARIZ'

Adana'da 2000 yılında Hizbullah'a yönelik operasyonlar çerçevesinde çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirilen Ali Rıza Yönden'in eşi Sebahat Yönden ve oğlu Mehdi Yönden gazetemize konuştu.

Adana'da 2000 yılında Hizbullah'a yönelik operasyonlar çerçevesinde çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirilen Ali Rıza Yönden'in eşi Sebahat Yönden ve oğlu Mehdi Yönden gazetemize konuştu. Sabahat Yönden, eşinin FETÖ'cü hakimlerin verdiği haksız ceza ile 36 yıl müebbet yediğini söyledi. Bu durumda olan yüzlerce ailenin olduğunu belirten Hüda Par Kayseri İl Başkanı Mehmet Sami Göktaş ise, 'Daha dün darbe yapanlar mağdur diye gündeme geliyor. Biz buradayız gelip mağdur nasıl olunur görsünler' ifadelerini kullandı.

Ali Rıza Yönden'in (1972) eşi Sebahat Yönden (1974), eşinin haksız yere 36 yıl müebbet yediğini ve 16 yıldır hapiste yattığını söyleyerek olay gününü şöyle anlattı, 'Adana'da 17 yıl önce eşim Ali Rıza, arkadaşları ile sohbet ederken baskın yapılmış ve bulundukları yere ateş açılmıştır. Eşim teslim olmasına rağmen ateş açılıp yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. O dönemde ağır suçlara maruz kaldık.'

Eşim tanınmaz haldeydi
Eşinin yakalandıktan sonra baskıya maruz kaldığını kaydeden Yönden, ondan haber alamayınca 3 çocuğu ve eşinin ailesi ile birlikte Adana Emniyet Müdürlüğü'ne gittiğini belirterek, 'Önüme bir dosya koydular. Bu dosyayı imzaladıktan sonra eşimle görüşebileceğimi söylediler. 'Böyle bir haksızlık olur mu? Okumadan imzalamam' dedim. Ama daha sonra eşimi görmek için imzaladım. Eşimi gördüğümde tanınmaz haldeydi. Çeşitli işkenceler yapmışlardı.' dedi.

FETÖ'den mağdur olduk
Sahte bir tanığın ifadesi ile eşine bazı suçlar isnat edildiğini iddia eden Yönden, eşinin davasını yürüten hakim Ahmet Karpuzcu'nun ise 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ soruşturmasından dolayı açığa alındığını söyledi. Bu nedenle FETÖ'den mağdur olduklarını ve bu hakimin verdiği kararın ne kadar isabetli olacağının sorgulanması gerektiğini kaydetti.

Anne biz size bakarım dedi 'MS' hastası oldu
Eşi hapse girdikten sonra yaşadıklarını da göz yaşları içerisinde anlatan Yönden, '3 çocukla ortada kaldık. Bu iftiralardan dolayı çevremizden zulüm gördük. Bizi terör örgütü üyesi olarak nitelendirdiler. Çocuklarım tehdit ediliyordu, bu yüzden dışarıya çok çıkamadılar ve özgüvensiz bir şekilde yetiştiler. Evlatlarım babalarına olan özlemini hep resimlerine bakarak giderdi.
Üniversite sınavlarından sonra çocuğum ben size bakacağım dedi. Ama o da MS (yorgunluk, düzgün yürüyememe, kaslarda güçsüzlük, ve görme bozuklukları gibi belirtilerle ortaya çıkabilen bir hastalıktır.) hastalığına yakalandı.' şeklinde konuştu.

'Neden kimse bizi görmüyor?'
'15 Temmuz gösterdi ki geçmişte haksızlıklar yapıldı. Bu cezayı onaylayanlar şu anda cezaevinde. Ergenekon'dakiler serbest bırakıldı.' diyen Yönden 'Neden kimse bizi görmüyor. Biz de onların en büyük mağduruyuz.' ifadelerini kullandı.

Babamı en çok hastanede gördüm
Oğul Mehdi Yönden ise babasız geçirdiği yıllara üzülürken, 'Babamı en çok hastane polikliniğinde bana ilik vermeye geldiği zaman gördüm.' dedi.

Gelip gerçek mağdurları görsünler
Yönden ailesinin bu şekilde mağdur olan yüzlerce aileden bir tanesi olduğunu belirten Hüda Par Kayseri İl Başkanı Mehmet Sami Göktaş ise şunları söyledi, 'Resmi Kur'an kursuna baskın yapılıp bu algılar oluşturuldu. Bu mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. Hukuk yolu tıkandı. Daha dün darbe yapanlar mağdur diye gündeme geliyor. Biz buradayız gelip mağdur nasıl olunur görsünler.'
Haber: Bünyamin Gültekin
Fotoğraf: Ramazan Karakuş

Bakmadan Geçme