Bir Fetullah daha adını değiştirdi

Kayseri'de FETÖ elebaşı Fetullah ile aynı ismi taşıyan 6 kişi adını değiştirmek için mahkemeye başvurdu. 24 yaşındaki Fetullah Canan da adını Serdar olarak değiştirdi. Canan, 15 Temmuz olaylarından sonra mesai arkadaşlarının 'senin adın bozuk' demelerinden rahatsızlık duyduğu için adını değiştirdiğini söyledi.

Darbe kalkışmacılarının elebaşı Fetullah Gülen ismi, isminin baş harfleri ve onu andıran her türlü obje toplumu rahatsız etmeye devam ediyor. İnsanlar ilk önce arabalarındaki FT plakalarını şimdi de isimlerini değiştiriyor. Kayseri'de isimleri Fetullah olan 6 kişi adını değiştirmek için mahkemeye başvurdu. Kayseri 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunan 24 yaşındaki temizlik görevlisi Fetullah Canan da adını değiştirmek istedi. Gerekçeleri dinleyen mahkeme Canan'ın talebini haklı bularak Fetullah olan ismini kendisinin istediği Serdar ile değiştirdi. Adının değişmesine sevinen yeni ismiyle Serdar Canan üzerinden büyük bir yükün kalktığını söyledi.
Dedesinin ismini 24 yıldır taşıyan Serdar Canan adını FETÖ yüzünden değiştirdiğini anlattı. Canan, 'Vatan haini ile aynı ismi taşımak istemiyorum. Toplum içerisinde bu isimle anılmak istemiyorum. İnsanlar eski adımı duyunca 'şeytan görmüş gibi oluyoruz' gibi şeyler söylüyor. 'Senin adın bozuk' yakıştırması yapanlar da oluyor. Ailem ve ben son günlerde rahatsız olmaya ve baskı altında kalmaya başladık. Adımı değiştirerek ailemi ve kendimi rahatlattım' dedi.
Geçtiğimiz günlerde gazetemiz Kayseri Gündem Gazetesinde gündeme taşıdığımız olayda ; yine benzer baskılar ve vatanseverlik duyguları sebebiyle Sarız'lı Fetullah Doruk mahkemeye başvurarak adını Veysel olarak değiştirmişti.

Haber ve foto : Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme