Bir 28 Şubat kurbanı: Abdulmuttalip Yıldırım

Asder Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Mete, 28 Şubat sürecinde orduda Binbaşı olarak görev yapan Abdulmuttalip Yıldırım'ın eşinin kapalı ve kendisinin de namaz kılan biri olması nedeniyle disiplinsizlik gerekçesiyle YAŞ kararıyla ordudan ihraç edildiğini söyledi. Mete, sivil olarak da çalışmasına izin verilmeyen Yıldırım'ın yaşadığı travmaların ardından geçirdiği depresyon sırasında canına kıydığını hatırlattı.

 Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Kayseri Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Mete, 1997 yılında hayatını kaybeden YAŞ mağduru Binbaşı Abdulmuttalip Yıldırım'ı intihara kadar sürükleyen nedeni anlattı. Bu acı hikayeyi herkesin bilmesini istediklerini ifade eden Mete, 'Kayseri ili Palas ilçesi nüfusuna kayıtlı hemşerimiz rahmetli Abdulmuttalip Yıldırım, 28 Şubat döneminde Urfa'da görev yapmaktaydı. Eşinin kapalı ve kendisinin de namaz kılan bir subay olması nedeniyle irticacı-disiplinsizlik gerekçesiyle YAŞ kararıyla ordudan ihraç edildi' dedi.

Sivil hayatta da peşini bırakmadılar

Arkadaşlarının ihraç sonrası yaşadığı çileli hayatı bildiklerini anlatan Kemal Mete, 'geçimini sağlamak için Urfa Belediyesi'nde alt seviyede de olsa bir işe girdi ve çalışmaya başladı. Bir süre sonra dönemin baskısı sonucunda belediyedeki işinden çıkartıldı. Uzun süre işsiz kalan ve hiçbir birikimi de bulunmayan arkadaşımız ailesinin zaruri ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz hale düştü. Zaten kendisine yapılmış olan baskılardan bunalıma girerek depresyona giren arkadaşımız, üzerindeki yüke daha fazla dayanamadı. Urfa Öğretmenevi'nin çatısından atlayarak intihar etti. Geride dul bir eş ve 3 çocuk bıraktı' ifadelerini kullandı.

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme