BELEDİYELER DEVLETİ NASIL KANDIRIYOR ?

Belediyeler ihale yapmak istemediğinde, yapacağı işi parçalara ayırıyor ve rakam küçüldüğü için doğrudan alım yöntemiyle ürün ya da hizmet temin ediliyor. Bu durumda resmi ihale kanunu kurallarına uyulmaya gerek kalmıyor.

Aynı şekilde yine belediyeler, kurdukları şirketlere tıpkı özel şirket statüsündeymiş gibi hareket ederek belediyenin yasal olarak yapamayacağı pek çok iş bu kanaldan rahatlıkla yapılabiliyor. Özellikle Belediye Başkanları'ndan bu yollara tevessül edenlerin tespit edilmesi halinde yerel seçimde tekrar aday gösterilmeyecekleri belirtiliyor.

Varan-1
İller Bankası'na borçlarını ödeyemediği için kredi kullanamayan belediyeler, kurdukları şirketler aracılığıyla bankalardan milyonlarca lira kredi alarak, belediyeyi milyonlarca lira borçlandırıp şatafatlı hayatlarını sürdürmeye devam ediyorlar.

Varan - 2
Belediyeler ihale zorunluluğundan kurtulmak için küçük parçalara ayırdıkları büyük işleri doğrudan temin ile yaparken, bu sırada işi alan şirkete yüksek faturalar kestiriliyor daha sonra bu paralar bir şekilde şirketten alınıp 'farklı amaçlar' için kullanılıyor.

Varan – 3
Belediyeler belli motor gücü üstünde ve lüks yabancı marka araçları makam aracı olarak kiralayamazken bu engeli, farklı bir statüye tabi olan belediye şirketleri aracılığıyla tereyağından kıl çeker gibi aşıyorlar. Sonuçta çok sayıda belediye başkanı bu yöntemle yasaklara ve kanunlara ip atlatarak hem de çifter çifter makam aracı kullanabiliyor.

Varan -4
Kamu kurumlarındaki bazı daire müdürleri de makam için yerli araç kiralama zorunluluğunu bir başka kurnazlıkla aşıyor. Kiralanan yerli araç bir süre sonra 'bozuluyor' bu durumda şirket il müdürlüğüne makam aracı olarak yabancı marka lüks bir otomobil veriyor. Sık sık başvurulan bu yöntemi Kayseri'de de uygulayan müdürler olduğu öne sürülüyor.
Yorumlar 4
not! 17 Eylül 2018 10:58

bu haberde bahsedilen konular kahraman, erdemli, dürüst, halka hizmette ve dolayısıyla hakka hizmette rekor kırmakta rekor üstüne rekor kıran ak partili belediyelerimiz ile ilgili değildir. bunlar, amerikanın ve ülkemizin diğer küresel ve evrensel düşmanlarının kandırdığı ahmak ve embesil bazı mazoşist (kendine zarar vermekten ve zarar verilmesinden zevk alan) vatandaşlarımızın seçtiği diğer tü-kaka belediyelerin yaptığı işlerdir. yanlış anlaşılmasın.

Burak öztürk 16 Eylül 2018 23:49

Akp sağolsun onlar rahat olsun

Misafir 16 Eylül 2018 13:36

Bunları herkes biliyor nedense hep göz yumuluyor.Keşke (yanılıyorsam şimdiden özür dilerim.)bunlar herzaman dile getirilse,doğru olan yazıldığı gibi yanlış olanlarda hep yazılsa idi.Oy kaybını bide bu yönden bakılsa iyi olur.

Misafir 16 Eylül 2018 13:29

Bunları herkes biliyor nedense hep göz yumuluyor.Keşke (yanılıyorsam şimdiden özür dilerim.)bunlar herzaman dile getirilse,doğru olan yazıldığı gibi yanlış olanlarda hep yazılsa idi.Oy kaybını bide bu yönden bakılsa iyi olur.

Bakmadan Geçme