Bbp'den Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kayseri İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman ve belediye başkan adayları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaret etti.Ziyaretten duyduğu memnuniyeti...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kayseri İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman ve belediye başkan adayları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınka, 'Siyasi partiler demokrasilerin olmazsa olmazıdır. 7 Ocak Türkiye'de çok partili hayata geçişin belki de anlamlı günlerinden biriydi. Demokrat Parti'nin kuruluş yıldönümüydü. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra Atatürk kendi kurduğu ve genel sekreterliğini yaptığı Halk Fırkasından sonra da çeşitli siyasi partilerin oluşumunu da istemiştir. Epeyce bir sıkıntılı süreçten sonra Türkiye çok partili demokratik hayata geçti. Bu şüphesiz sevindiricidir. Bu manada BBP'de rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu bizim hemşerimizdir. Sivas ile Kayseri kardeştir. Hiç ayrımız gayrımız olmaz. Kayseri uzun yıllar Sivas iline bağlı bir şehirdi. 1914 yılına kadar Kayseri'nin bağlı olduğu bir vilayettir' dedi.

Radyo ve televizyonlara seçim sürecinde dikkat etmeleri gerekenler hakkında da bilgiler veren Altınkaya, '2007 seçimlerinde adayların ekrana çıkması değil de, sandığa gideceğimiz günden önce ki Cuma günü saat 24:00'de normalde siyasi partilerin haberlerini radyo ve televizyonların bitirmesi lazımdır. Onu ihlal ettiğimiz gerekçesi ile Kayseri'de yapılan suç duyurusu üzerine 5 ay mahkumiyet almıştım. Bunu mahkeme para cezasına çevirdi. Mümkün olan oranda özellikle radyo ve televizyonlar için söylüyorum. Seçim kurulu ve RTÜK bunu takip ediyor. Mümkün olduğu kadar buna dikkat etmemiz lazım' diye konuştu.

BBP Kayseri İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman da, 'Hakikaten gazetecilerimiz ve muhabirlerimiz zor şartlar altında, gecesi gündüzü olmadan bize haber ulaştırmak için çalışıyorlar. Kayseri'de ki arkadaşlarımız zor şartlar altında çalışırken, yerel gazetelerimizin de ceza aldıklarını duyduk. Bunun cemiyet olarak yada toplu olarak değerlendirilmesini gerekirse biz siyasiler olarak bu işe destek olunmasını isteriz. Yerel gazetelerin ayakta durması hakikaten çok zordur. Tek sesliliğe düşürülmemesi adına da önemli bir şey olduğunu düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.

BBP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Saraçoğlu da, 'Memleketimizde son gündemler çok farklıdır. Kayserimizin gündemi daha da farklıdır. Biz yola çıktık. Sefere çıktık. Gazetelerden başladık. Yerel gazetelerimizi ziyaret ediyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme