Bayramın iki yüzü

Yurdun her köşesinde kutlanan Ramazan Bayramı coşkulu mutluluk ve hüznü barındırdı. Bayram tatilini fırsat bilen aileler sahil kenarlarını ve tatil bölgelerini tercih ederken şehit ailelerinin bayram mekanı şehitlikler oldu. Bayrama şehitlerini ziyaret ederek hüzünlü başlayan aileleri teselli etmek aynı kaderi paylaşan şehit ailelerine düştü.

 


Her bayram olduğu gibi, aileler bayram kutlamalarını içinde bulundukları imknlar ve sosyolojik olgular içinde kutladı. Yine bu bayram ülke genelinde sevinç ve hüzün vardı. Bayram için sevdiklerinin yanına koşan ailelerden kimi yollarda trafik kazası geçirdi. Hatta içlerinde ölenler de vardı. Kimileri sağ salim gidecekleri yerlere ulaşarak bayramı planladıkları gibi yaşadılar. Bayram tatilinin uzun olmasını fırsat bilenler eğlenmek ve iş stresini atmak için sahil kenarı ve tatil yerlerinde tercih etti. Şehit aileleri ise bayram tatiline hüzünlü girdi.

Şehitlikte bayram

Sivas'ta şehit aileleri Ramazan Bayramına Yukarı Tekke garnizon ve polis şehitliğini ziyaretle başladı. Ziyarette Kur'an-ı Kerim okundu, kabristana karanfil bırakıldı. Bazı aileler şehitlerinin mezarlarına temizleyerek su döktü. 
Mardin'in Savur ilçesinde 15 Nisan günü askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin'in eşi Arzu Çetin, çocukları 16 yaşındaki Kaan ve 12 yaşındaki Eren de ilk kez bayrama yalnız girecekler. Arife günü nedeniyle çocuklarıyla birlikte şehit Erdal Çetin'in mezarına gelen aile bayrama hüzünlü girdi. Arzu Çetin, eşinin mezar taşındaki fotoğrafına dokunarak gözyaşı döktü.  Şehitlikteki mezarlık ziyaretlerinde hüzünlü şehit yakınlarını teselli etmek ve destek olmak yine diğer şehit yakınlarına düştü.

Bayramda balon keyfi
Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistler balon turu ile peribacalarını kuş bakışı izlemenin mutluluğunu yaşadı.

 
Türkiye'nin peribacaları ile ünlü ve sıcak hava balonu ile turlar düzenlenen tek turizm merkezi olan Kapadokya'da turistler bin 500 metre yükseklikten peribacalarını izlemenin keyfini yaşadı. Sabahın erken saatlerinde başlayan uçuşlarda, yolcular gün doğumuna havada şahit olurken, tan vaktinin tüm güzelliğini ortaya çıkardığı Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir'i havadan panaromik olarak görme şansını yakaladılar.


Uçuşlara rüzgr engeli


Ramazan Bayramı tatilini bölgede geçirmek isteyen yerli turistler Ramazan Bayramının ilk günü balon turlarının iptal edilmesi ile hayal kırıklığına uğradı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından bölgede rüzgrın zaman zaman şiddetli olması nedeniyle sabah 05.45'e kadar balon uçuşlarına izin vermedi. İlerleyen saatlerde de rüzgrlı havanın balon uçuşlarına el vermemesi nedeniyle de balon uçuşları ertelendi. Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde bulunan balon uçuş alanında ise balon sepetleri uzun süre bekletildi. Uçuşlar bayramın ilk günü güvenlik nedeniyle gecikmeli olarak yapıldı.

İHA

 

Bakmadan Geçme