Başkan Çelik: İnsanı ihmal etmiyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Enderun FM'e konuk olduğu programda 'Şehri imar ederken insanı ihmal etmiyoruz. Önce insan önemli. Bu şehirde sadece otomobilleri olanlar yaşamıyor, yayalar da yaşıyor' dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kentimizde yayın yapan radyolardan Enderun FM'e konuk olarak devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

Göreve başlarken, 50 yıl sonrasını hesap ederek işe koyulduklarını belirten Başkan Mustafa Çelik, 'Karayollarının önündeki katlı kavşak, Hastane Caddesi ve İstasyon Caddesini birlikte geçen kavşak, Sanayi Odasının önündeki katlı kavşak…. Bu kavşakları en son teknolojiye göre yapıyoruz. Yeni Bölge Hastanesinin yolunu 3 yılda tamamladık. Kuzey çevre yolu 7 yılda tamamlanmıştı. Bunu yapmayı Rabbim bize nasip etti. Melikgazi bölgesinde 2 tane devasa bulvar yapıyoruz. Eğribucak bağlarına devasa bir bulvar daha açacağız. Bu sayede vatandaşlarımız Organize Sanayi'den Talas ve Hisarcık'a daha kısa zamanda gidecekler. ' dedi.

Basit numaralarla halkı yönetemezsiniz
Terminale raylı sistem hattı için ulaştırma bakanı ile protokol imzalandığını anımsatan Başkan Çelik; 'Belsin tramvay hattından bir hat alacağız. Terminal, Hastane, Mobilya Kent, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi hattını ulaştırma bakanlığı üstlendi. Talas'tan Erkilet'e gidecek raylı sistem hattı projesini de tamamladık. 6 km'lik kısmını biz yapacağız. Önümüzdeki ay ihalesi yapılacak. Bir sene içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Hastaneye ulaşım konusunu biz çözmüş olacağız. Zaten yöneticilik de bu. 50 sene sonrasını planlıyorsanız yöneticisinizdir. Yoksa bugünden yarına iş yapıyorsan onu herkes yapıyor. Karnemizi görelim, notumuzu görelim, neredeyiz diye sık sık anketler yapıyoruz. Yeni talepleri alıyoruz. Doğru iş yaptığımıza eminim.' şeklinde konuştu.

Bu kentte yayalar da var
Bakan Mehmet Özhaseki dönemindeki kültürün devam ettiğine işaret eden Başkan Çelik, 'Şehirdeki kültür rahatlığı insanların da yüzüne yansıyor. İnsanların koşturacak trafik sıkıntısı yok. Havaalanına 5 dakikada varılıyor. İnsanlara bu huzurlu hayat tebessüm olarak yansıyor. Geçen gün Kanada büyükelçisi ziyaretime gelmişti. Caddelerin ne kadar geniş olduğunu, insanların yüzlerinin tebessümlü olduğunu söyledi. Bu durum iş aleminin de verimini artırıyor. Evde de okulda da kültürü artırıyor. Hayatı, hizmetlerimiz kolaylaştırıyor. Bu şehirde yaşayanlar sadece otomobil sahipleri değil, yaya diye bir unsur var. O yaya bir kavşaktan geçecek ise ona ışık koyacaksınız. Araç 500 metreden döner. Ancak yayayı 500 metre yürütemezsiniz.' diye konuştu.

Belediye ekmeğinde katkı maddesi yok
Belediyenin ürettiği ekmeğin 60 kuruş olduğunu da hatırlatan Başkan Çelik, şunları söyledi:
'Eğer biz ekmeği 60 kuruşa üretmeseydik piyasadaki ekmeği 1 lira 25 kuruşa yiyecektik. Şehirde üretilen günlük ekmek 1 milyon civarında. Ekmek fabrikamızda belediye olarak günlük 15 bin ekmek üretiyoruz. 15 bin ekmek üretimi ile 1 milyon ekmekli piyasayı kontrol eder hale geldik. Kimseyi suçlamıyorum ancak zor bir sektör. Birazcık başıboş bırakıldığı zaman bazı art niyetli kişilerce çok paralar kazanılabilecek ya da zarar edilebilecek bir sektör. Belediye olarak piyasada denge unsuru olduk. Büyükler, bu sektörde para kazanmaktan çok rakibini batırmayı düşünüyor. Öyle bir sosyal iş yaptık ki ekmeğin en kalitelisini ürettik. Belediye ekmeğini deneyen bir daha başka ekmek almaz.'

Haber-Foto: Ufuk Çamdal - Remzi Yıldırım

Bakmadan Geçme