Basın Kartı Komisyonu toplanıyor

Basın Kartı Komisyonu bugün Ankara'da toplanıyor. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak görüşmeler iki gün sürecek. Sürekli basın kartı ve sarı basın kartı alanlarının isimlerinin ise Cuma günü açıklanması bekleniyor. Sürekli basın kartını bu toplantıda alması beklenen Kayserili gazeteciler arasında Veli Altınkaya ve Rıfat Yörük'de bulunuyor.

Toplantılarda; ilk kez basın kartı alacak basın mensupları ile sürekli basın kartı alacak basın mensuplarının müracaatları Basın Kartı Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde görüşülerek karara bağlanacak.

Sürekli basın kartları verilmeyenlerin durumu

Komisyon, geçen yıl sürekli basın kartı almaları kararlaştırılan ancak Genel Müdür tarafından bu karar onaylanmayan 94 gazetecinin durumunu da yeniden görüşecek.

Bilindiği gibi Basın Kartı Komisyonu Aralık 2014'te toplanmış ve komisyon kararı ile 208 gazeteci ilk kez sarı basın, 94 gazeteci de sürekli basın kartı almaya hak kazanmıştı. Komisyon kararı ve hak sahiplerinin listesi BYEGM internet sitesinden açıklanmış, onaylanan sarı basın kartları sahiplerine teslim edilmiş ancak sürekli basın kartı sahipleri bu haktan yararlanamamışlardı. Genel müdürlüğe 17 Kasım 2014'te atanan Cemalettin Haşimi'nin hiçbir gerekçe göstermeden bu kararı aldığı anlaşılmış, kamuoyuna yapılan açıklamada ise şu gerekçe öne sürülmüştü:

 '4 Aralık 2014 tarihinde yapılan Basın Kartı Komisyonu toplantısında alınan kararlar Genel Müdürlüğümüz tarafından kısmi olarak onaylanmıştır. Bu bağlamda; ilk defa basın kartı alacak basın mensuplarına ilişkin kararların tamamına onay verilirken sürekli nitelikte basın kartı başvurularına ilişkin kararların ise onaylanmaması uygun görülmüştür.' 

Bakmadan Geçme