Başhekim Doğru:   Biyonik kulak ameliyatlarını biz de yapıyoruz

Gazetemizde hafta başında yayınlanan, Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan ile yaptığımız röportajda, Özcan, şu anda Kayseri ve çevresinde biyonik kulak ameliyatı yapılan tek merkez olduklarını söylemişti. Konu ile ilgili yazılı açıklama gönderen Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, verilen bilginin doğruyu yansıtmadığını belirterek, Prof. Dr. Mehmet Akif Somdaş'ın üniversitede biyonik kulak ameliyatlarını yapmayı sürdürdüğünü ve bu güne kadar ameliyatların 150'ye yaklaştığını kaydetti.

İlk ameliyatlar üniversitemizde yapıldı
Gazetemize gönderilen yazılı açıklamada Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesinde 2010 yılında Biyonik Kulak ameliyatını ilk defa yapan ve sistemini kuran Prof. Dr. Mehmet Akif Somdaş olduğu ve kendisinin 2008 yılında Kayseri'de ilk defa Erciyes Üniversitesi'nde bu ameliyatlara başladığı bilgisi verildi. Daha sonra, Somdaş'ın Eğitim Hastanesi Şefliğine atandığında aynı sistemi oraya da kurduğu belirtilirken, Somdaş'ın üniversiteye döndükten sonra biyonik kulak ameliyatlarını Erciyes Üniversitesi'nde yapmaya devam ettiği ifade edildi.
Ameliyatların sayısı 150'ye yaklaştı
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru adına yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi,
'Gazetenizin 18.04.2017 tarihli nüshasında Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi ile yapılan röportajda Kayseri ve çevresinden Biyonik Kulak Ameliyatı yapılan tek merkezin Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesi olduğu iddia edilmiştir. Bu gerçeği yansıtmamaktadır.
Kayseri Eğitim Araştırma Hastanesinde 2010 yılında Biyonik Kulak ameliyatını ilk defa yapan ve sistemini kuran Prof. Dr. Mehmet Akif Somdaş'tır. Kendisi 2008 yılında Kayseri'de ilk defa Erciyes Üniversitesi'nde bu ameliyatlara başlamıştır. Daha sonra, Eğitim Hastanesi Şefliğine atandığında aynı sistemi oraya da kurmuştur. Üniversiteye döndükten sonra biyonik kulak ameliyatlarını Erciyes Üniversitesi'nde yapmaya devam etmektedir.
Prof. Dr. Mehmet Akif Somdaş, ayrıca Odyoloji Doktorasına sahiptir. Hali hazırda Erciyes Üniversitesi Hastanesinde Biyonik Kulak ameliyatları başarı ile yapılmaktadır. Üniversite Hastanemizde Kayseri ve çevresinden başvuran hastalara, Prof. Dr. Mehmet Akif Somdaş tarafından gerçekleştirilmiş olan Biyonik Kulak ameliyatları sayısı 150'ye yaklaşmıştır.'
Haber: Bünyamin Gültekin




Bakmadan Geçme