Barak'a Furkan Doğan şoku

İsrail Eski Başbakanı Ehud Barak, Furkan Doğan davasından dolayı ABD'de jüri önünde yargılanacak. Avukatlar tarafından Barak'a dava dosyasının tebliğ edildiği tarih şehit Furkan'ın da 24. doğum gününe denk geldi.

31 Mayıs 2010 tarihinde Mavi Marmara gemisine ve Filo'nun diğer gemilerine yapılan saldırıda şehit olanlardan ABD vatandaşı Şehit Furkan Doğan'ın ailesi Gazze ablukasının kararını veren ve bu uygulamayı başlatan İsrail eski Başbakanı Ehud Barak'a ABD'de dava açtırmıştı.

İHH resmi sitesinde yayınlanan bilgilere göre Mavi Marmara avukatları ABD'de bulunan Ehud Barak'a Mossad ajanlarının engelleme girişimlerine rağmen ulaşmayı başardı ve önceden hazırladıkları dava dosyasını tebliğ etti. Bu tebligatın şokunu yaşayan Ehud Barak, Furkan Doğan davasından dolayı ABD'de jüri önünde yargılanacak.

Şehit Furkan Doğan'ın ailesi adına açılan dava Kaliforniya Merkez Federal Mahkemesi'nde görülecek. Furkan Doğan'ın doğum gününde gerçekleşen bu dava ile Ehud Barak, hem Mavi Marmara'da işlediği suçlardan dolayı yargılanacak hem de bu nedenle tazminat ödemek durumunda kalacak. Davaya diğer mağdurlar ve şehit aileleri de dahil olabilecek.

Şehit Furkan Doğan'ın ABD'deki davası için, Sırp Katil Miloseviç'i yargılayan Savcı Prof. Sir Geoffrey Nice QC'nin liderliğinde, Stoke&White Hukuk Bürosu'nun koordinasyonu ile Mursi'nin avukatı Rodney Dixon QC, ABD'li avukatlar Haydee Dijsktal ve Dan Stormer'dan oluşan heyet görev yapıyor.


Barak, 'Uluslararası Terörizm'den yargılanacak

Kaliforniya Merkez Federal Mahkemesi'nde açılan davada, Ehud Barak hukuksuzca sivillere uluslararası sularda saldırarak ABD vatandaşı Furkan Doğan'ı kasten öldürmekten ve aynı zamanda, 'Uluslararası Terörizm' suçu, işkence, kötü muamele, zalimane muamele, haksız gözaltı gibi suçlardan dolayı yargılanacak ve bütün bu suçları planlayan, emreden olarak mahkemeye çıkacak.  

Dava bugüne kadar İsrailli üst düzey yetkililere açılmış ABD'deki ilk dava olup, ilk defa İsrailli bir başbakan Uluslararası Terörizm suçu ile mahkemeye çekilecek.

Öte yandan Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC)'nde tüm suçlular hakkında soruşturma süreci devam ediyor. Bilindiği üzere ICC Savcısı İsrail'in Gazze Özgürlük Filosu'na gerçekleştirdiği saldırıda savaş suçu işlendiğine karar vermişti. Türkiye'de ise İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ceza davası devam ederken Mahkeme'nin sanık İsrailli komutanlar hakkında vermiş olduğu kırmızı bültenle yakalama kararının uygulanması için Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nın kararı Interpole göndermesi bekleniyor.

'Şehadetin bereketi yolumuzu açıyor'

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmede bulunan Şehit Furkan Doğan'ın babası Yrd. Doç Dr. Ahmet Doğan, 'Furkan'ımızın ailesi olarak, İsrail Eski Başbakanı ve eski Savunma Bakanı Ehud Barak'a ABD'de 'Uluslararası Terörizm' davası açtık. Avukatlarımız, bir konferans için ABD'de bulunan Ehud Barak'a Mossad ajanlarının engelleme girişimlerine rağmen ulaşmayı başardı ve önceden hazırladıkları dava dosyasını Ehud Barak'a tebliğ etti. Bu tebligatın şokunu yaşayan Ehud Barak Furkan'ın davasından dolayı ABD'de yargılanacak inşallah... Rabbim bir şekilde yardım ediyor, şehadetin bereketi yolumuzu açıyor, Elhamdulillah... Hem de tam Furkan'ın doğum gününde...'

Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme