''BALIKÇILAR SOKAĞI'' ÇALIŞMASINA BALIK SATMAYAN ESNAFTAN TEPKİ

Melikgazi Belediyesi tarafından, Sivas Caddesi üzerinde yer alan Balıkçı dükknlarının arka tarafında bulunun sokağın kapatılarak balıkçılara tahsis edilmesine bazı esnaflar tepki gösterdi.

Geçtiğimiz hafta içinde Melikgazi Belediyesi tarafından kamuoyu ile paylaşılan ve çalışmalarına başlanan ''balıkçılar lokantası sokağı'' çalışmasına çevre esnaftan tepki geldi.

Uygulamanın balıkçı esnafına özel bir muamele olduğunu söyleyen esnaflar'' Bizler ceza ve zabıta korkusundan dükknımızın önüne oturmak için bir tek sandalye dahi atmaya çekinirken, koca sokağın üç beş esnaf için kapatılması, haksız ve doğru olmayan bir uygulamadır''  ifadelerinde bulundular.

 ''MEMDUH BAŞKANDAN BEKLEMEZDİK''

Melikgazi bölgesi esnafı olarak Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı çok sevdiklerini belirten esnaflar '' Bu sokağın kapatılması belki iyi niyetle yapılmıştır ama çifte standartlı bir uygulamadır. Madem böyle bir çalışma yapılacak merkezde her esnaf gurubu için bir sokak oluşturulsun. Memduh Başkandan böyle bir uygulamaya onay vermesini beklemezdik'' diye konuştular.

ÖNÜMÜZDEKİ AY HİZMETE SUNULACAK

Başlatılan çalışmalar kapsamında Hunat Mahallesi 50. Yıl Dedeman Orta Okulu yanında bulunan ULUĞ Sokak, İlk etapta alanları 39 ile 135 m2 arasında değişen 7 dükknda yapılacak çalışma ile ışıklı ve katlamalı raylı sistem ile üst kaplama yapılacak ve sokak araç trafiğine kapatılacak. Başlangıç olarak 100 metrelik bölüm yapılacak ikinci etapta tamamı yapılacaktır. Toplam uzunluğu 230 metre olarak planlanan sokağın önümüzdeki ay sonunda hizmete sunulması planlanıyor.

Mesut DAVARCI

Yorumlar 2
TT 24 Eylül 2014 10:36

ağzı olan konuşuyor. Okulun Duvarı geri çekilmedi eski duvarın aynı yerine temel atılarak yapıldı. Elmacıoğluyla Divan'ın arkası yapılınca orayada iskenderciler Sokağı mı diyeceksiniz. Bu sokağın eski halinden bahsetsenize tinerciden geçilmezdi. Ayrıca projede çoğunluk yeşil alan ve yaya kaldırımı. Kayseri gündem projeyide yayınlasana..

23 Eylül 2014 11:29

okulun duvarını bile geri çekmişler. kayseri kayseri olalı böyle bir uygulama görmedi. sayın belediye başkanı açıklamasında ne diyo ''yemek kültürünü artırmak' bir caddeyi 3-5 esnafa vermekle nasıl bir kültür artışı olacak merak ediyorum. caddeyi 3-5 esnafa vermekle belediye kasasına kaç tl girdi merak ediyorum. ayrıca milli eğitim hangi gerekçe ile okul duvarını geri çekti.

Bakmadan Geçme