'Ayrımcı ilan' düzeltildi

Kayseri'de bir inşaat firması tarafından 'eleman online' adlı siteye konan 'Başı açık bayan eleman' ilanı ile ilgili yaptığımız haberin ardından firma yetkililerinden açıklama geldi. Yetkililer, ilanın maksadını aştığını kabul ederek, bir çalışan tarafından sehven yapılan hatanın düzeltildiğini söylediler.

 Gülyuva Mühendislik İnşaat firması tarafından internette yayınlanan eleman ilanının toplumu ayrıştırıcı şekilde algı oluşturduğu yönünde yaptığımız eleştirel haberden sonra firma gerekli adımı attı.

Sehven yapıldı

Firma yetkilileri konu ile ilgili haberimizin ardından gazetemize yaptıkları açıklamada olayın bir çalışanları tarafından sehven yapıldığını söyleyerek, 'Bizim işyerimizde çalışan başörtülü kardeşlerimiz de var. Asla böyle bir ayrıma gitmemiz söz konusu değildir. Olay sehven gerçekleşmiştir. Bu nedenden dolayı üzdüğümüz kimse olmuşsa özür dileriz' ifadelerini kullandı. Haberimizin ardından firma yetkilileri yapılan yanlışın düzeltildiğini kaydetti.

Firma ilanında 25-37 yaş arası temizlik ve aşçı pozisyonuna eleman arandığı belirtilirken, detaylarda yer alan 'Başı açık ve sigara kullanmayan, ofis ortamına uyum sağlayacak temiz, güvenli, kılık kıyafetine dikkat eden bayan elemanlar tercihimizdir' şartı farklı yorumlara neden olmuştu.

Kayseri Gündem

 

Bakmadan Geçme