Avşarlar Sarız'da buluştu

Dünya Avşarlar Derneği tarafından düzenlenen '2. Dünya Avşarlar Şenliği' Sarız'ın Tekkeli Mahallesi'nde yapıldı. Sanatçı Ahmet Şafak'ın bir birinden güzel eserleriyle şenliğe katılanlar bol bol eğlendiler.

 Tekkeli Mahallesinde yapılan şenliğe AK Parti Milletvekileri Hülya Nergis, Sami Dedeoğlu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Dr. Çetin Arık, farklı illerden çok sayıda Avşar ve davetli katıldı.

 

Şenliğin ev sahipliği yapan Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, Avşarların yer aldığı bu coğrafyada barış ve huzur içinde yaşadıklarını söyledi. Eroğlu 'Halkımız, yüzyıllar boyunca, hoşgörü ve barış ortamının sağlanması için uğraşmıştır. Barışın ve medeniyetin mirasçısı bir millet olarak işte bu iklimi yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi yeniden ihya etmeye ve yaşatmaya mecbur olduğumuzu görmek durumundayız. Bunun yolu da hem kendi tarih ve medeniyetimizi iyi bilmekten hem de bölgesel denge hedef ve beklentileri çok iyi tahlil etmekten geçmektedir. Bugün burada birlikte olmamız çok önemlidir. Bundan böyle bizleri bir araya getiren şenliğimizi düzenleyenlere bizler de destek olacağız. Bu şenliğin düzenlenmesine katkı sunanlara teşekkür ediyorum.' dedi.

 

Kentlere göç engellenmeli

Son yıllarda ilçedeki nüfusun azaldığına dikkat çeken Eroğlu, 'İlçenin nüfusunda artış değil, azalma olmaktadır. İlçemizden şehre göçü önlememiz lazım, bunun için de ilçede önemli yatırımlara ihtiyacımız var. Bunu yaparsak vatandaşlarımız buraları bırakıp da şehre gitmez, geçimini burada sağlar 'diye konuştu.

 

Şenlikler merkezde olacak

Dünya Avşarlar Derneği Başkanı Şeref Kocakaya da yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi. 'Bu yıl 2'ncisini yaptığımız şenliğimize ilgi büyük olmakta, bölgede bulunan hemşerilerimizin şenliğe katılmaları ve sahiplenmeleri bizleri mutlu etmektedir. Önümüzdeki yıl şenliğimizi ilçe merkezinde yapacağız' dedi.

 

Sanatçı Ahmet Şafak'ın bir birinden güzel eserleriyle şenliğe katılanlar bol bol eğlendiler.

 

Kurumsal Haber

 

 

 

Bakmadan Geçme