Avrupa'ya alabalık ihraç ediyoruz

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, ilimizin Türkiye'nin en fazla alabalık üretimi yapan illerinden birisi olduğunu belirterek, Kayseri'de işleme tesisi olmaması sebebiyle yetiştirilen balıkların büyük bir kısmının Avrupa Birliği ülkelerine ihraç edildiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ayvancılık Kocasinan'a bağlı Yamula Barajı'nda faaliyet gösteren alabalık tesislerine rutin denetimler gerçekleştirildi. Su Ürünleri Birimi personeli tarafından su ürünleri kontrol teknesiyle yapılan denetimlere İl Müdürü Özkan Kayacan'da iştirak etti.
Denetimler esnasında Yamula Baraj Gölü'nün yaklaşık 85 km uzunluğunda çok büyük bir baraj gölü olduğunu belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan; baraj gölünde kafes balıkçılığı yapan işletmelerin yanı sıra ticari ve amatör avcılık faaliyetlerinin de devam ettiğini ifade etti. Denetim yaptıkları işletmelerin kafeslerinde yaptıkları üretim miktarlarını, boylama ve yemleme işlemlerini yerinde incelediklerini belirten Kayacan; barajın kapasitesinin 20 bin ton, faal olarak ise üretimin 4 bin 500 ton civarından olduğunu fakat bu rakamın pazarın ihtiyacına göre 7 – 8 bin tonlara kadar çıkabildiğini vurguladı.
Kayacan; İç piyasayı dengeleme noktasında büyük bir özveriyle faaliyet gösteren işletmelere teşekkür ederek, milli ekonomiye katkı sağlayacak her türlü faaliyeti desteklerini sözlerine ekledi.
Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme