AVM'ye yakın, kültüre uzağız

Kayseri'de şehrin merkezinde birçok alışveriş merkezi olmasına rağmen önemli kültür faaliyetlerinin ulaşımı zor olan Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılması düşündürüyor. Yeni açılan Kayseri Kitap Fuarı'na zor ulaşılması da 'orda bir fuar var uzakta!' dedirtiyor.

3. Kayseri Kitap Fuarı 14 Ekim'de Dünya Ticaret Merkezi'nde açıldı. Kültür Müdürlüğü ve Eylül Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve KOSGEB İL Müdürlüğü tarafından destekleniyor.

Yazarımız dile getirmişti
Kitapseverlerin en çok şikayet ettiği konu ise fuarın kolay ulaşılabilecek bir alanda yapılmaması. Gazetemiz yazarı Ömer Faruk Özcan da birkaç gün önce kaleme aldığı bir yazıda bu konuya dikkat çekmişti. Büyükşehirlerde, kitap fuarlarının genelde ya belediyeler ya Diyanet ya da üniversiteler tarafından organize edildiğine değinen Özcan, 'Kayseri'de ise kitap fuarını organize etmek özel firmalara kalıyor. Fuar alanları genelde şehir merkezlerinde rahatça ulaşımı olan yerlerde yapılır. Örneğin Ankara'da Kocatepe'de yapılır ve şehrin her tarafından tek arabayla ulaşım sağlanabilir. Kayseri'de ise öğrencilerin ve halkın kolayca ulaşamadığı bir yerde olduğu için çoğunlukla iki otobüs ile ulaşım sağlanmakta ve epeyce de zaman almakta… Genelde yapılan kitap fuarlarında yer tahsisi ücretsiz olduğu için yayınevleri kitap kampanyalarını geniş tutar ve ziyaretçiler kitap fuarından elinde kitaplar yüzünde gülücüklerle ayrılır. Kayseri'de fuar alanı ise yer ücretleri ile hem kitabevlerinin hem de yayınevlerinin kolayca altından kalkabileceği rakamlarda değil.' ifadelerine yer vermişti.

Öte yandan kültürel faaliyetlere üvey evlat muamelesi yapılırken, şehir merkezi AVM'ler ve kafelerle donatılıyor. Hal böyle olunca okuyucular da kitaplardan ve kültürden mahrum kalıyor.

İleri Yayınevine tepki
23 Ekim Pazar akşamına kadar açık kalacak fuarla ilgili sosyal medyada eleştiriler de var. Fuarda, özellikle Türksolu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gökçe Fırat'ın ve 'Kuran-ı Kerim / Gerçek' isimli iftira dolu mealin yazarı Ali Rıza Safa'nın kitaplarını yayınlayan İleri Yayınevinin standının bulunması tepkilerin odağında oldu. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Gökçe Fırat dergide kışkırtıcı ve hedef gösteren bir yayın politikası izlemişti. 'Tayyip'i Kim Vurmak İster' ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatından sonra 'İyi Bilmezdik…' kapakları derginin en çok tepki çeken yayınları arasında yer alıyor.
Kayseri gündem
Yorumlar 1
Kemal Aktaşçıoğlu 21 Ekim 2016 13:47

böyle bir haberi hangi yürekli gazete yapacak diye bekliyordum tebrik ederim.. fuar alanini forumun yeri̇ne yapmiş olsalardi kayseri̇deki̇ sosyal hayat çok daha farkli olurdu. fuarda yapilan etki̇nli̇kler,konserler, ti̇yarolar neredeyse 100-150 ki̇şi̇ni̇n katilimi i̇le gerçekleşi̇yor.şehi̇r ti̇yarosuda çok küçük olduğundan şehri̇n merkezi̇nde böyle bi̇r yere çok i̇hti̇yaç vardi.. keni̇si̇ne çok teşekkür ederi̇z kayseri̇mzi̇n i̇çi̇ni̇ böyle avmler yüksek bi̇nalar yaptiği i̇çi̇n haseki̇ başkanim çok yaşa haseki̇ başkanim çok yaşa... artik kayseri̇ deği̇l türki̇ye düşünsun..

Bakmadan Geçme