Asıl sorumluluğumuz çocuklar olmalı

Yazar Hatice Kübra Tongar, Kağıthane Belediyesi Hamidiye Gençlik Merkezi'nde, 'Ailede Değerler Eğitimi' adlı söyleşi gerçekleştirdi.


Ailenin toplumun en küçük yapı taşı olduğunu belirten Tongar, ailede asıl sorumluluğun çocuk olması gerektiğini söyledi. Çocukları geleceğe hazırlamak için onların yetiştirilmesine özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Tongar, 'Sevgili anneler, gün içinde asıl sorumluluğumuz çocuk olmalı. Ama biz önce ev işlerine yöneliyoruz. Temizlik daha önemli oluyor bizim için. Bizim önceliğimiz çocuklar olmalı' dedi.
Bağırmak çözüm değil
Tongar, çocuğa bağırmakla hiçbir sonuca varılamayacağına dikkati çekerek, 'Kendimizi sevelim, şükredelim ve Kuran-ı Kerim ile tanışalım. Bu üç yol, mutluluğun olmazsa olmazlarıdır. Bir evde anne mutluysa o evde sistem de iyi işliyor demektir. Hidayet bulmaya ihtiyacımız var. Çocuğun size olan gereksinimini koz olarak kullanmayın, çocuğunuzun biricikliğini kabul edin ve kıyaslamayın, çocuğunuzu gücünüzle ezmeyin ve sert ifadelerle emir vermeyin' diye konuştu.
Söyleşiyi takip edenler arasında Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da vardı. Başkan Kılıç çocukların eğitim ve sosyal yaşamına değinerek; ''Çocuklarımızı kendi zamanımıza göre değil, onların zamanına göre eğitmeli, onlarla iyi bir iletişim kurabilmek için zamanın ruhunu iyi anlamalıyız.'' diyerek konuk Hatice Kübra Tongar'a söyleşisinden dolayı teşekkür etti ve ilçenin simgesi lale plaketi ile çiçek verdi.
Kurum Haberi

Bakmadan Geçme