Asıl darbe bize yapıldı

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamları Hacı, Memduh ve Şükrü Boydak'ın yanı sıra Hamdi Kınaş ve Halit Gazezoğlu, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ile örgütün "il imamı" Sıtkı Baş'ın da aralarında yer aldığı 68 sanığın yargılandığı davada ilk celse tamamlandı.

15 Temmuz kanlı darbe girişimini Sincan Cezaevinde korku ve endişeyle takip ettiğini anlatan Boydak, 'Burada asıl darbe bize yapıldı. Hakkımda ciddi bir suçlama yokken ve tahliye olacağımı düşünürken daha ağır bir suçlamayla karşılaştım. Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik bu kalkışmanın her zaman karşısındayız.' dedi.

Boydak, 17-25 Aralık süreci sonrası bu örgüte maddi ve manevi yardımları olmadığını ileri sürerek, 'Kimse Yok Mu Derneğine yardım yapmak suçsa devlet 21 Temmuz'a kadar bu derneği niye kapatmadı? Devlet bize suç işlememiz için tuzak mı kurdu? Ben bilemeyebilirim, devlet bunu bana söylemeliydi. Biz Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği gibi dernek ve vakıflara da yardımda bulunduk. Gelecekte bunlardan dolayı da yargılanırım diye endişeliyim. İsnat edilen suçlarda hiçbir fiilimin olmaması dolayısıyla beraatimi talep ediyorum.' diye konuştu.

Mahkeme başkanının, 'Fason iş yaptırdığın kişilere 17-25 Aralık süreci sonrası 'tarafınızı seçin' demişsin, doğru mu?' diye sorması üzerine de Boydak, şöyle konuştu:

'Asla böyle bir şey yok. Böyle bir düşüncem olsaydı bir siyasi partiye üye olurdum. O şahıs iddianamede bunu söylediğini duydum diyor, tanık olmamış. 50-100 kişi ile niye uğraşayım. Benim 14 bin çalışanım var. Çıkar, onlara derdim. Biri çıkıp da bize şu partiye oy verin dediler diyemez. Bu adam duyduğunu naklediyor. '

17-25 Aralık süreci öncesi hemen hemen herkesin bu yapının 'oturmalarına' yolunun düştüğünü savunan Boydak, bunlara 17-25 Aralık süreci sonrası katılmadığını savundu.

Mahkeme başkanının, 'Davanın firari sanıklarından FETÖ'nün 'il imamı' Sıtkı Baş'ın, neden Melikşah Üniversitesinin mütevelli heyetine alındığını' sorması üzerine Boydak, 'Bu kişi mütevelli heyetine girmek için başvurmuş. Bir arkadaş, sanırım İlhan Miraboğlu idi, 'eğitimle uğraşıyor, bize faydası olabilir' dedi. Biz de başvuruyu YÖK'e gönderdik. Onlar uygunluk verince heyete girdi. Hakkında şaibeler çıkınca da istifasını istedik. O da istifa etti.' yanıtını verdi.

Boydak, hissedarların ifadelerinin doğru olmadığını, kar paylarından zekat kesmediklerini ileri sürdü.

Aralarında örgütün 'il imamı' Sıtkı Baş'ın da bulunduğu 13 sanığın firarda olduğu davanın duruşmasına yarın devam edilecek.

Bakmadan Geçme