Aşere-i Takrip ve Tayyibe ilk mezunlarını verdi

Kayseri'de ilk olarak 2014 yılı mart ayında başlayan Aşere-i Takrip ve Tayyibe Kursu 3 yıllık eğitimin ardından ilk mezunlarını verdi. Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, Fatih Okumuş ve Yaşar Çuhadar'ın yapmış olduğu sınav neticesinde 15 din görevlisi sınavı kazanıp başarılı oldu. Kursu başarıyla bitiren din görevlileri plaketle ödüllendirildi.

Programa İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Hacılar ilçe Müftüsü Mehmet Özbek katıldılar.

Programda açılış konuşması yapan Diyanet-Sen Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu; 'Kayseri il müftülüğümüzün bünyesinde Diyanet işleri başkanlığımızın açmış olduğu Aşere-i Takrip ve Tayyibe kursunda 3 yıl boyunca büyük çaba sarf eden ve emeğini esirgemeyen kurs hocamız Prof. Dr. Kemal Atik beye ve eşinden, işinden fedakarlık edip aynı zamanda görevlerine devam ederek kursu başarıyla bitirip icazetlerini alan 15 fedakar din görevlimizi tebrik ediyor, bundan sonra ilim yolunda atacakları her adımda başarılar diliyorum.' dedi.

Programda konuşma yapan Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ise kursu başarıyla bitiren kursiyerlere, '3 yıl boyunca büyük emek sarf ettiniz. Bundan sonra yapacağınız iş aldığınız bu bilgileri Osmanlı geleneğinde olduğu gibi usta çırak ilişkisiyle sizden sonra Kayserimizde başta din görevlilerimiz olmak üzere Kuran Kurslarımızda ve her alanda gayeniz dine ve din görevlilerine hizmet olsun.' temennisi ve başarı dilekleriyle konuşmasını sona erdirdi.

Programın sonunda Diyanet-Sen Kayseri Şubesi adına Kayseri İl Müftüsü, ilçe müftüleri ve şube başkanı tarafından kursiyerlere plaket takdimi yapıldı.

Kurs hocası ve mezunların listesi ise şöyle:

Kurs hocası
Kemal Atik

Kursiyerler
Metin Yalçınkaya Abdullah İslam
Ömer Eğerci Mehmet Deniz Karakurt
Cuma İğde Ahmet Temel
Yasin Çalışkan Mustafa Orak
Abdulhakim Yılmaz İsmail Orak
İbrahim Orak Zübeyir Mızrak
Yasin Aksoy Yücel Yurt
İsmail Gültekin

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme