Arven'den Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Türkiye Suriye sınırında ağır bombardıman ve saldırı altında olan Bayırbucak Türkmenleri'ne bir yardım eli de Arven Yapı Endüstrisi A.Ş. ailesinden geldi. Yardım malzemeleri yüklü bir tır Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize ulaştırıldı.

 Suriye'de Esad rejimi, Rusya ve İran tarafından Türkmen köylerine şiddetli operasyonlar ve hava saldırıları sürerken topraklarını terk etmeyi reddeden Türkmen'ler ise pek çok noktada direniş gösteriyorlar. Söz konusu savaş ortamı nedeni ile de sınır bölgelerinde temel ihtiyaç malzemelerinde eksiklikler yaşanmaya başladı. Bu durum üzerine Arven Yapı Endüstrisi A.Ş. ailesi harekete geçerek yardım malzemeleri yüklü bir tırı Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize ulaştırdı.

Savaş nedeni ile ailelerini kaybeden çocukların bakımının sürdürüldüğü yetimhaneyi de ziyaret eden firma yetkilileri, burada da ihtiyaç malzemeleri ve genel durum hakkında bilgi alarak Hatay'dan ayrıldı.

'Türkmen kardeşlerimize yardımı borç bildik'

Konuyla alakalı konuşan Arven Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Say; 'Asırlardır aynı coğrafyada birlikte yaşadığımız, siyasi kriz ve iç savaşın mağdur ettiği Türkmen kardeşlerimizin yardımına koşmayı, insani ihtiyaçlarını karşılamayı, acılarını paylaşmayı kendimiz için bir borç bildik.' diye konuştu.

Yardım tırlarının belirli periyotlarla tekrarlanacağını ileten Say, 'soydaşlarımızı orada yalnız ve hüzünlü hissettirmeyeceğiz. Elimizden geldiğince yanlarında olmaya gayret göstereceğiz' diyerek sözlerini bitirdi.

(Kurumsal haber) 

Bakmadan Geçme